
Σφοδρή επίθεση στον Κρίστοφερ Νόλαν εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ, με αφορμή τις επιλογές του στο καστ στην κινηματογραφική διασκευή της «Οδύσσειας» του Ομήρου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά προσβάλλει βάναυσα τους Έλληνες και ατιμάζει τον τάφο του Ομήρου!
Ο CEO της Tesla και ιδιοκτήτης του X στράφηκε ιδιαίτερα κατά της επιλογής της Λουπίτα Νιόνγκο για τον ρόλο της «Ωραίας Ελένης» (και της Κλυταιμνήστρας), καθώς και του τρανς ηθοποιού Έλιοτ Πέιτζ.
Σε ανάρτησή του, ο Μασκ έγραψε χαρακτηριστικά:
«Ο Κρίστοφερ Νόλαν ατιμάζει τον τάφο του Ομήρου. Ντροπιαστικό.» («Chris Nolan is pissing on Homer’s grave. Disgraceful»).
Σε δεύτερη ανάρτηση πρόσθεσε: «Προσβάλλει βάναυσα τους Έλληνες. Ντροπή του.»
Elon Musk is bashing Christopher Nolan for #TheOdyssey casting, alleging the director cast Lupita Nyong’o as Helen of Troy because he “wants the awards.”
In additional X posts, Musk re-tweeted posts that mocked Elliot Page’s masculinity and claimed that Nolan was stomping all… pic.twitter.com/rhMoaZNCXM
— Variety (@Variety) May 13, 2026
Όλα ξεκίνησαν από σχόλιο του συντηρητικού σχολιαστή Ματ Γουόλς, ο οποίος έγραψε ότι «κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι η Λουπίτα Νιόνγκο είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο», αλλά ο Νόλαν «δεν τόλμησε» να δώσει τον ρόλο σε λευκή ηθοποιό, φοβούμενος κατηγορίες για ρατσισμό.
🚨 ¡Es oficial! Elon Musk ataca a Christopher Nolan por su casting inclusivo en ‘La Odisea’. ¿Es esto el inicio de una nueva controversia? #ElonMusk #ChristopherNolan https://t.co/l8UBPs3Zk7
— Softonic (ES) (@softonic_es) May 14, 2026
Here I am, reading Homer’s Odyssey directly from the Greek text and thinking about how much Christopher Nolan disrespected us. Don’t pay for the movie. Resist this slowly dying agenda that is rotting our societies. Hollywood is dead. pic.twitter.com/f9hLbUTAbi
— Homer Pavlos (@HomerPavlos) May 13, 2026
Ο Μασκ συμφώνησε δημόσια με το σχόλιο, γράφοντας «είναι αλήθεια».
🔥ELON MUSK TACLE NOLAN POUR SON CASTING WOKE DANS L’ODYSSEE
Vidéo complète chaîne YouTube GoldoClak : https://t.co/ue3cio4VfR #Woke #Nolan #Odyssee #ChristopherNolan #ElonMusk #Musk #LupitaNyongo #Hollywood #Helene pic.twitter.com/3gTVPFDMu4
— GoldoClak (@GoldoClak) May 14, 2026
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η Νιόνγκο θα υποδυθεί τόσο την Ελένη όσο και την Κλυταιμνήστρα.
Ο Μασκ υποστηρίζει ότι ο Νόλαν κάνει αυτές τις επιλογές προκειμένου να ικανοποιήσει τα κριτήρια για diversity (woke ατζέντα) που έχει θέσει το Hollywood, ώστε η ταινία να είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (κανόνες που ισχύουν από το 2020).
«Θέλει τα βραβεία», έγραψε ο Μασκ, κατηγορώντας τον Νόλαν ότι «αλλοίωσε» τους χαρακτήρες του Ομήρου.
Κάτι το οποίο βεβαίως ισχύει.
Δημιουργεί βεβαίως το εξής ερώτημα η στάση του Νόλαν: Αν αποφασίσει να κάνει μία ταινία με τον Σάκα τον μεγάλο βασιλιά των Ζουλού, στον ρόλο του θα επιλέξει έναν λευκό και γαλανομάτη;
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.