ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Μασκ: «Υπερβολικά τα όσα λέγονται για την κλιματική αλλαγή» – Το μήνυμα στους Ιταλούς να κάνουν παιδιά

Το ιδιαίτερο σχόλιο για την τεχνητή νοημοσύνη

Ε.Μασκ: «Υπερβολικά τα όσα λέγονται για την κλιματική αλλαγή» – Το μήνυμα στους Ιταλούς να κάνουν παιδιά

Ο δισεκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και επενδυτής Έλον Μασκ ανέβηκε στη σκηνή σε ένα πολιτικό φεστιβάλ στη Ρώμη το Σάββατο. Την εκδήλωση διοργάνωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα της οι Brothers of Italy.

Το ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι φιλοξενήθηκε στη Ρώμη και λειτουργεί από το 1998.

Ως ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι ήταν κορυφαίος περιβαλλοντολόγος – ως ιδρυτής της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla – αλλά πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται και ότι «όσα παρουσιάζονται για την κλιματική αλλαγή είναι υπερβολικά σε βραχυπρόθεσμη βάση».

Στη συνέχεια ενθάρρυνε αυστηρούς νόμους για τη μετανάστευση, αν και είπε ότι ήταν «πολύ υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η τεχνητή νοημοσύνη είπε ότι είναι ένα «αναπόφευκτο πράγμα» και θα είναι ένα νέο «είδος».

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας υπαρξιακός κίνδυνος, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό ένα δίκοπο μαχαίρι, η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μαγικό τζίνι. Η ιστορία των μαγικών τζίνι δεν πηγαίνει και τόσο καλά, γι’ αυτό προσέχετε τι εύχεστε».

Μιλώντας στο πλήθος, ο Μασκ ενθάρρυνε επίσης τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά. Παρά το ενδιαφέρον του Μασκ για την τεκνοποίηση, η Ιταλία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μετανάστευση δεν είναι αρκετή για να καταπολεμήσει τη συρρίκνωση του πληθυσμού. Υπάρχει αξία στους πολιτισμούς, δεν θέλουμε η Ιταλία ως πολιτισμός να εξαφανιστεί, θέλουμε να διατηρήσουμε μια λογική πολιτιστική ταυτότητα αυτών των χωρών. Είναι σημαντικό να κάνεις παιδιά και να δημιουργήσεις τη νέα γενιά. Όσο απλό και αν ακούγεται, αν οι άνθρωποι δεν κάνουν παιδιά δεν θα υπάρχει νέα γενιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.