Ντόναλντ και ο Χρουτσόφ ήθελε να βομβαρδίσει την Ακρόπολη, αλλά...

«Εκατόμβες» νεκρών στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων (βίντεο)

Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές και το κλείσιμο μεγάλων δρόμων

«Εκατόμβες» νεκρών στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων (βίντεο)

Δεκάδες ανθρώπινες απώλειες και εκτεταμένες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι χιονοπτώσεις που πλήττουν εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών των δύο χωρών.

Στο Αφγανιστάν, οι αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 123 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 26 Μαρτίου, εξαιτίας πλημμυρών, κατολισθήσεων και κεραυνών, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει ήδη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν δεκάδες νέοι θάνατοι σε διάφορες επαρχίες.

Μεταξύ των περιστατικών που καταγράφηκαν, περιλαμβάνεται και θανατηφόρο δυστύχημα στην επαρχία Γάζνι, όταν όχημα στο οποίο επέβαιναν γονείς με το νεογέννητο παιδί τους έπεσε σε πλημμυρισμένο χαντάκι.

Το βρέφος έχασε τη ζωή του, ενώ οι γονείς επέζησαν.

Στο Πακιστάν, ο απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 65 νεκρούς, με τις Aρχές να καταγράφουν απώλειες κυρίως στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, όπου έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, αλλά και στο Μπαλουτσιστάν, που επίσης επλήγη σοβαρά.

Πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σημαντικές υλικές ζημιές, καταστροφές σε υποδομές και διακοπές στην κυκλοφορία, με αρκετές βασικές οδικές αρτηρίες να παραμένουν κλειστές.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.