ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκκενώνεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη – Eπίκειται πυραυλική επίθεση από τις σιιτικές πολιτοφυλακές

Απομακρύνεται όλο το μη απαραίτητο προσωπικό

Εκκενώνεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη – Eπίκειται πυραυλική επίθεση από τις σιιτικές πολιτοφυλακές

Εκκενώνεται απ’ όλο το μη απαραίτητο προσωπικό η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις κατά Αμερικανών στη Μέση Ανατολή. 

Ειδικά η αμερικανική βάση στο νότιο Ιράκ έχει γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων.

Νωρίτερα μάλιστα υπήρξε η πληροφορία για νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες, η οποία όμως διαψεύστηκε, παρότι είχε διαδοθεί από αμερικανικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ διεμήνυσαν πως σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης θα εμπλακούν πλήρως απειλώντας με κτύπημα στο Ιράν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σιίτες κτυπούν την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη, αφού συχνά-πυκνά δοκιμάζουν τις αντοχές των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά αυτή την φορά φημολογείται για επίθεση με βαλλιστικό όπλο.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη, θα αποτελέσει «νόμιμο στόχο» βάσει των όσων υποστηρίζουν οι σιίτες (που είναι πλειοψηφία και στο Ιράκ) δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί ενεργά υπέρ του Ισραήλ, αναχαιτίζοντας βλήματα από τον Υεμένη κατά το εδάφους του εβραϊκού κράτους. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, αφού πρόκειται πλέον για μια «νησίδα» μέσα σε μία «θάλασσα μίσους» κατά των Αμερικανών στο Ιράκ, με εξαίρεση τις κουρδικές περιοχές της Μουσούλης και του Κιρκούκ, όπου τόσο οι Τούρκοι, όσο -και κυρίως- οι Αμερικανοί είναι καλοδεχούμενοι και συνεργάτες της κουρδικής διοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.