ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έκκληση των αρχών για σάκους μεταφοράς πτωμάτων – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί

Οι αρχές φοβούνται για μετάδοση ασθενειών

Έκκληση των αρχών για σάκους μεταφοράς πτωμάτων – Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί

Οι αρχές στη Λιβύη κάνουν έκκληση για σάκους μεταφοράς πτωμάτων υπό τον φόβο μετάδοσης ασθενειών, μετά την επέλαση τη σφοδρής κακοκαιρίας «Ντάνιελ», με τη στάθμη του νερού να υποχωρεί σιγά σιγά και τις σορούς να πρέπει να περισυλλέγουν επειγόντως από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Από τις εκτάσεις που μετατράπηκαν σε απέραντα ποτάμια, σχηματίστηκαν επιφάνειες που μοιάζουν με λίμνες στην καρδιά της Σαχάρας.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, κάτοικοι και διασώστες χρειάζονται σάκους μεταφοράς πτωμάτων.

Πάνω από 5.000 νεκροί και 8.000 τραυματίες ή αγνοούμενοι

Η κακοκαιρία «Daniel» μετά την Ελλάδα, έπληξε με μεγάλη σφοδρότητα τη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα τη Λιβύη όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 5000 άνθρωποι, ενώ σε 8000 ανέρχονται οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε στο Reuters ότι έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 5.300 πτώματα στην Ντέρνα, εκτιμώντας πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Ο δήμαρχος της πόλης της Λιβύης που δέχτηκε το σφοδρότερο πλήγμα από τις πλημμύρες καλεί διασώστες για την περισυλλογή σορών καθώς αρχίζει να καταφθάνει διεθνής βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σωστικά συνεργεία στην κατεστραμμένη πόλη Ντέρνα κάνουν έκκληση για περισσότερους σάκους μεταφοράς πτωμάτων μετά την φονική επέλαση της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες οδηγώντας στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και παρέσυρε πολλούς στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.