Εκλογές ΗΠΑ: Η αρχή του τέλους του Τζο Μπάιντεν – Το τέλος της Νάνσι Πελόζι

Προβλέπεται μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ν.Τραμπ και Ρον ΝτεΣάντις

Εκλογές ΗΠΑ: Η αρχή του τέλους του Τζο Μπάιντεν – Το τέλος της Νάνσι Πελόζι

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να προσδιορίσουν το πολιτικό μέλλον πολλών υποψηφίων, ειδικά κάτω από το πρίσμα των αποτελεσμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων που οδηγούν ουσιαστικά στην κυβερνησιμότητα ή μη των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό στην παράταξη των Δημοκρατικών αφορά τόσο στον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και στη Νάνσι Πελόζι καθώς οι χθεσινές εκλογές μάλλον θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα τους παρά τις προσπάθειες ειδικά του Τ.Μπάιντεν να δείξει ότι είναι παρόν και θα είναι και στο… μέλλον.

Η επικύρωση των αποτελεσμάτων για την Βουλή των Αντιπροσώπων θα σημάνει την οριστική απομάκρυνση της Ν.Πελόζι, ενός από τα πιο «μισητά» πρόσωπα για τους Ρεπουμπλικανούς, αλλά και με διχαστικές απόψεις για τις ΗΠΑ τόσο στην προσπάθεια της να επιβληθεί επί του ουδέτερου προέδρου Ν.Τραμπ όσο και στην προσπάθειά της να ασκήσει ακόμα και εξωτερική πολιτική όπως με το ταξίδι στην Ταιβάν που οδήγησε σε κρίση με την Κίνα.

Για την θέση αυτή που αποτελεί το Νο3 στην ιεραρχία της αμερικανικής διακυβέρνησης, ισχυρή ρεπουμπλικανική υποψηφιότητα θέτει ο Κέβιν Μακάρθι που είχε πρωτοστατήσει στην άρνηση της αθρόας δωρεάς χρημάτων στην Ουκρανία.

Και με αυτές τις εξελίξεις στο νου, οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί, ακούν τον Τζο Μπάιντεν ότι θα απευθύνει διάγγελμα που είναι προγραμματισμένο για τις 11 ώρα Ελλάδος (16:00 τοπική) για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ όπου θα ανακοινώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, και αναρωτιούνται αν τώρα χάνει τα λόγια του στις ομιλίες σε 6 χρόνια θα έχει αποσυντεθεί; 

Το διάγγελμά του προανήγγειλε εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Μπάιντεν με ένα ποστάρισμα στο Twitter. Και αφήνει κατά έναν τρόπο να εννοηθεί ότι θέλει να είναι ξανά υποψήφιος.

«Η Δημοκρατία δεν συμβαίνει κατά λάθος. Πρέπει να παλέψουμε γι’αυτήν, να την ενισχύσουμε, να την ανανεώσουμε» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Θα πω περισσότερα το απόγευμα, όμως χάρη στους δημοσκόπους και τους εργαζόμενους που εξασφάλισαν, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, διασφαλίστηκε η αξιοπιστία της διαδικασίας ψήφισης που είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί και χωρίς τη συμμετοχή εκατομμυρίων που έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν». 

Την ίδια στιγμή η νέα γενιά Ρεπουμπλικανών είναι πιο σκληρή και δείχνει να ζητά περισσότερη εξουσία.

Έτσι για αρκετούς αναλυτές προμηνύεται ένα ντέρμπι μεταξύ του Ν.Τραμπ και του επανεκλεγέντος κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις με ουσιαστικές διαφορές να είναι δύο, η ηλικία όπου ο ιταλικής καταγωγής Ρον ΝτεΣάντις είναι 31 χρόνια μικρότερος του Ν.Τραμπ και τα χρήματα όπου δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα τα δισεκατομμύρια του πρώην προέδρου χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει και υποστήριξη από άλλους μηχανισμούς.

Στα υπόλοιπα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με μεγάλη εναντίωση στην προώθηση της ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ και των αμβλώσεων.

Μάλιστα ορισμένοι βλέπουν ότι ο Ντε Σάντις θα μπορούσε να ανεβάσει τους μειονοτικούς ψηφοφόρους καθώς οι ιταλογενείς και ισπανόφωνοι ως πιστοί καθολικοί θέλουν πρόεδρο με βάση τα οικογενειακά πρότυπα, ενώ υπάρχει το ρητό στις ΗΠΑ ότι οι μειονοτικοί πηγαίνουν στους μειονοτικούς και εκεί μπορεί να έχει και την βοήθεια της γυναίκας του με καταγωγή από το Πόρτο Ρίκο.

Μάλιστα έρχεται και με την δυναμική της εκλογής όχι μόνο του ίδιου αλλά και ότι κατάφερε να ενισχύσει ώστε να κερδηθεί για το “Ρεπουμπλικανικό” Κογκρέσο και η ίδια η Φλόριντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρίτος, αλλά πάντα υπολογίσιμη δύναμη είναι ο πρώην Αμερικανός πρώην ΥΠΕξ Μ.Πομπέο που θα έθετε μια πιθανή υποψηφιότητα για την προεδρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.