ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκστρατεία παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αποκάλυψε η Γαλλία

Η εκστρατεία διεξήχθη από τις 26 έως τις 27 Ιουλίου σε έναν λογαριασμό ατόμου από το Αζερμπαϊτζάν στο Twitter, με συνδέσμους με το προεδρικό κόμμα της χώρας

Εκστρατεία παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αποκάλυψε η Γαλλία

Μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που προέρχεται από το Αζερμπαϊτζάν και σκοπό είχε να υπονομεύσει την ικανότητα του Παρισιού να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους αποκάλυψε η μονάδα κυβερνοάμυνας της Γαλλίας, σύμφωνα με έκθεση τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η εκστρατεία διεξήχθη από τις 26 έως τις 27 Ιουλίου σε έναν λογαριασμό ατόμου από το Αζερμπαϊτζάν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, με συνδέσμους με το προεδρικό κόμμα του Αζερμπαϊτζάν.

«Οι έρευνες έδειξαν ότι τουλάχιστον ένας ξένος παράγοντας κοντά στο Αζερμπαϊτζάν είχε ενεργήσει, μέσω μη αυθεντικών διαδικασιών, με στόχο να βλάψει τη φήμη της Γαλλίας ως προς την ιδιότητά της να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024», δήλωσε η γαλλική κρατική υπηρεσία Viginum, αρμόδια για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση της άσκησης επιρροής από το εξωτερικό με ψηφιακά μέσα.

Η εκστρατεία, η οποία περιελάμβανε φωτογραφίες και ένα βίντεο που δείχνει συγκρούσεις μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των διαδηλωτών που είδαν εκατομμύρια άνθρωποι, διεξήχθη με το σύνθημα #boycottparis2024 μετά τις ταραχές στο Παρίσι στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, η Viginum είπε ότι δεν ήταν σε θέση να συνδέσει την εκστρατεία απευθείας με τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν.

Ούτε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν ούτε το προεδρικό κόμμα ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια. Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Παρίσι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Μπακού είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες και έχουν επιδεινωθεί από τότε που το Μπακού ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την εποχή της εκστρατείας, η Γαλλία είχε επανειλημμένα επικρίνει τις αζερικές αρχές για τον αποκλεισμό του διαδρόμου του Λατσίν, του βασικού δρόμου που συνέδεε την Αρμενία με τον αμφισβητούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γαλλική διπλωματική πηγή είπε ότι το Παρίσι ζήτησε από το Μπακού διευκρινίσεις σχετικά με την εκστρατεία παραπληροφόρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.