Έλτον Τζον και Πρίγκιπας Χάρι κινούνται νομικά κατά του εκδότη της Daily Mail

Ο εκδότης δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό της κατάστασης

Έλτον Τζον και Πρίγκιπας Χάρι κινούνται νομικά κατά του εκδότη της Daily Mail

Μια ομάδα ατόμων μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας, ο τραγουδιστής Έλτον Τζον και ο σύντροφός του, έχει ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail, ανακοίνωσε σήμερα δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί ορισμένα μέλη της.

Ο εκδότης δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό της κατάστασης.

«Η ομάδα, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Elizabet Hurley και Sadie Frost, έχει αντιληφθεί παραβιάσεις στην ιδιωτική της ζωή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δικηγορική εταιρεία Hamlins.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι αυτοί «έχουν συνειδητοποιήσει με άκρως οδυνηρά στοιχεία» ότι ήταν «θύματα απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας» και «μεγάλων παραβιάσεων της ιδιωτικής τους ζωής από την Associated Newspapers».

Τα άτομα που έχουν γνώση της υπόθεσης υποδεικνύουν παραβιάσεις του απορρήτου από την Associated Newspapers, μέσω της τοποθέτησης συσκευών ακρόασης μέσα στα αυτοκίνητα και τα σπίτια των ανθρώπων, καθώς και την υποκλοπή ζωντανών, ιδιωτικών τηλεφωνικών κλήσεων, ανέφερε σε δήλωση η δικηγορική εταιρεία Hamlins.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο Twitter δημοσιογράφος του BBC, η εκδοτική εταιρεία κατηγορείται για χρηματισμό αξιωματούχων της αστυνομίας, οι οποίοι σε συνεργασία με ιδιωτικούς ερευνητές παρείχαν ευαίσθητες πληροφορίες.

Στις πρακτικές της εταιρείας συμπεριλαμβανόταν η αντιποίηση αρχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία από ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές ενώ υπήρχε η δυνατότητα εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς με παράνομο τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ομάδα που προσφέυγει κατά της εκδοτική συγκαταλέγεται ακόμη η βαρόνη Doreen Lawrence, ο David Furnish, η Elizabeth Hurley και η Sadie Frost.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.