ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ελβετία: Σκληρός τρόπος διαμαρτυρίας από αγρότες – Άφησαν νεκρά πρόβατα για τον υπερπληθυσμό των λύκων (φωτο)

Ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων τα τελευταία χρόνια στη χώρα

Ελβετία: Σκληρός τρόπος διαμαρτυρίας από αγρότες – Άφησαν νεκρά πρόβατα για τον υπερπληθυσμό των λύκων (φωτο)

Αγρότες στην Ελβετία πέταξαν τα κουφάρια των προβάτων που σκοτώθηκαν από λύκους σε κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης, ζητώντας περισσότερα μέτρα κατά των άγριων ζώων.

Μια ομάδα κτηνοτρόφων ήρθαν το Σάββατο από την περιοχή Σεν-Μπαρτελεμί στο ελβετικό καντόνι Βω, στα δυτικά, για να αφήσουν 12 κουφάρια στη Λωζάνη, την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, μετέδωσε το AFP.

Προσοχή: Σκληρή εικόνα!

Ήταν πρόβατα σκοτώθηκαν μόλις το προηγούμενο βράδυ, δήλωσε αγροτοσυνδικαλιστής που πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να πιέσουν τον υπουργό Περιβάλλοντος του Βω, Βασίλη Βενιζέλο, από το κόμμα των Πρασίνων.

«Η συγκατοίκηση με τους λύκους δεν είναι δυνατή, η περιοχή μας είναι πολύ μικρή», δήλωσε ένας αγρότης.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν διαπραγματευτεί με την περιφερειακή αστυνομία προτού τους επιτραπεί να τοποθετήσουν τα κουφάρια μπροστά στο κτίριο, αναφέρει ο Guardian.

H διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε από το περιφερειακό τμήμα του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου στη χώρα.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι πληθυσμοί των λύκων έχουν αυξηθεί ραγδαία στην Ελβετία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μεγάλη αύξηση στην Ευρώπη έχουν και οι πληθυσμοί των υβριδίων λύκων και σκύλων, σε κάποιες περιοχές μάλιστα αποτελούν σχεδόν όλα τα ζώα.

Υπολογίζεται ότι στην Ελβετία ζουν 32 αγέλες λύκων με περίπου 300 ζώα στο σύνολο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρυσι, οι ελβετικές αρχές χαλάρωσαν τους κανόνες για το κυνήγι του λύκου, αλλά η απόφαση ανατράπηκε στα δικαστήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.