ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εμπόδισαν τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Π.Ποροσένκο να φύγει από τη χώρα (βίντεο)

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικά κίνητρα

Εμπόδισαν τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Π.Ποροσένκο να φύγει από τη χώρα (βίντεο)

Ο Πέτρο Ποροσένκο, πρώην Ουκρανός πρόεδρος, υποστήριξε ότι τον εμπόδισαν να φύγει από τη χώρα το πρωί της Παρασκευής και πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή είχε πολιτικά κίνητρα. 

Ο Ποροσένκο, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2014 έως το 2019 και τώρα είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος σε ένα συνοριακό πέρασμα με την Πολωνία. Ο πρώην πρόεδρος φαίνεται να λέει ότι δεν τον άφησαν να περάσει τα σύνορα δείχοντας έγγραφα που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδείκνυαν πως είχε επίσημη άδεια εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πρέπει να λαμβάνουν ειδική άδεια για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Ο αντιπρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ολεξάντρ Κορνιένκο, επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε την άδεια του Ποροσένκο να φύγει από τη χώρα.

Ο Κορνιένκο τόνισε ότι ενώ βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν για κομματικές εκδηλώσεις, γνωστοποίησε ότι είχε λάβει μια επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας δεν σχολίασε, που τον οδήγησε να ακυρώσει την άδεια του Ποροσένκο να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Το περαστικό έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – κυρίως για εσωτερικά ζητήματα, όπως ο προϋπολογισμός – ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται. Το κλίμα εσωτερικής έντασης έρχεται σε αντίθεση με τη σχεδόν απόλυτη ενότητα εντός της Ουκρανίας στην αρχή της ρωσικής εισβολής.

Ο Ποροσένκο ανέφερε ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Πολωνία για να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για να λήξει ο αποκλεισμός συνοριακών περασμάτων από Πολωνούς οδηγούς φορτηγών και συνέχεια θα ταξίδευε στις ΗΠΑ για να ενισχύσει την υποστήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας.

Μαζί με το βίντεο που ανήρτησε από το σημερινό περιστατικό, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε στην ανάρτησή του την κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την ακύρωση της άδειας και για πολιτικά παιχνίδια ενόψει εκλογών.

«Δεν είναι απλώς η παρεμπόδιση του διπλωματικού έργου ολόκληρης της ομάδας μου, αλλά δυστυχώς ένα πλήγμα στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας», ανέφερε ο Ποροσένκο.

Το γραφείο του Ζελένσκι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζελένσκι δήλωσε περασμένο μήνα ότι «δεν είναι η ώρα» να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόντουσαν τον Μάρτιο του 2024, αλλά δεν θα πραγματοποιηθούν βάσει του στρατιωτικού νόμου, που έχει κηρυχθεί λόγω του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.