ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας – «Είναι γελοίο» τόνισε ο Β.Όρμπαν

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, εμείς οι Ούγγροι δεν θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία»

Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας – «Είναι γελοίο» τόνισε ο Β.Όρμπαν

Κάθετα αντίθετη είναι η Ουγγαρία στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση στην Ουκρανία με το πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να τονίζει ότι δεν πρόκειται να συμβάλει ακόμη περισσότερο στη χρηματοδότηση του αυξημένου κόστους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο Όρμπαν επεσήμανε ότι το αίτημα της Κομισιόν η Ουγγαρία να συμβάλει με περισσότερα χρήματα είναι «γελοίο», την ώρα που η Βουδαπέστη, μαζί με την Πολωνία, δεν έχουν λάβει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ εν μέσω διαμάχης τους με τις Βρυξέλλες για το κράτος δικαίου.

Η ΕΕ θα προσφέρει στην Ουκρανία βοήθεια ύψους 50 δισεκ. ευρώ το διάστημα 2024 – 2027, ανακοίνωσε στις 20 Ιουνίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς οι Ούγγροι (…) δεν θα δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία μέχρι να μας πουν πού πήγαν τα προηγούμενα περίπου 70 δισεκ. ευρώ», υπογράμμισε ο Όρμπαν.

«Και το βρίσκουμε εντελώς γελοίο και παράλογο να πρέπει να συμβάλουμε περισσότερα χρήματα για τη χρηματοδότηση του κόστους εξυπηρέτησης ενός δανείου, από το οποίο δεν έχουμε λάβει τους πόρους που δικαιούμαστε», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν λάβει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει την αποδέσμευσή τους κατηγορώντας τις εθνικιστικές κυβερνήσεις των δύο κρατών για πλήγμα στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα οι χώρες μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν αυτά τα οικονομικά σχέδια, ενώ προέβλεψε «μια μακρά μάχη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.