ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένας Βρετανός ανακάλυψε ποια οικιακή ηλεκτρική συσκευή καίει το περισσότερο ρεύμα

Άναυδος από το αποτέλεσμα

Ένας Βρετανός ανακάλυψε ποια οικιακή ηλεκτρική συσκευή καίει το περισσότερο ρεύμα

Πίστευε ότι ο φορτιστής του κινητού ξεχασμένος στην πρίζα, θα τον χρέωνε πολύ σε ρεύμα, αλλά δεν το υπολόγισε σωστά.

Με την αύξηση της ενέργειας στα ύψη, ένας Βρετανός αποφάσισε να προμηθευτεί μία συσκευή-μετρητή, ώστε να δει, πόσο τον χρεώνει η κάθε συσκευή που έχει στο σπίτι του σε αδράνεια. Που ναι μεν είναι κλειστή, αλλά δεν έχει βγάλει την πρίζα ούτε έχει απομονώσει το ρεύμα με το κουμπί του πολύμπριζου. Είναι κλειστή η συσκευή αλλά στην πρίζα, όπως πχ οι τηλεοράσεις μας.

Ο Βρετανός, ο οποίος μετέφερε την ιστορία του στο Reddit ανέφερε ότι περίμενε πως ο φορτιστής του κινητού ξεχασμένος στην πρίζα, θα τον χρέωνε πολύ σε ρεύμα, αλλά έκανε λάθος. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κινδυνεύουν οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική από μένα».

Αυτό που επεσήμανε είναι πως θα πρέπει ο κόσμος να προσέχει τις παλαιότερες συσκευές του πολύ, καθώς τα «σύγχρονα τροφοδοτικά, έχουν διακόπτη λειτουργίας και αντλούν αμελητέα ποσότητα ενέργειας».

Αυτό λοιπόν που είδε πως κάνει τη ζημιά, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Από τότε που το διέγνωσε είπε: «Είναι πλέον απενεργοποιημένο στον τοίχο όταν δεν χρησιμοποιείται».

Κόστος σε ενέργεια, μεγαλύτερο μάλιστα από αυτό του φούρνου μικροκυμάτων, είδε πως του κάνει το Sky Q TV του. Αποκωδικοποιητής για κανάλια στην τηλεόραση: «Δεν περίμενα πάνω από 9 watt όταν κάθεται εκεί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Και τα δύο κουτιά είναι σε “eco mode”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που σκέφτεται πάντως, όπως είπε κλείνοντας, είναι να βάλει «τον ευρυζωνικό δρομολογητή μου και τον διακόπτη ethernet σε ένα χρονοδιακόπτη. Ένας χρονοδιακόπτης κοστίζει περίπου 7 λίρες και θα κάνω απόσβεση σε λιγότερο από ένα μήνα, αν μένουν κλειστά για 8 ώρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.