ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Έντι Ράμα: Την βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί για διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών

Κάνει αναφορά σε ανάρτησή του για διακρίσεις

Έντι Ράμα: Την βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί για διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καταδίκασε σήμερα το Λονδίνο για σχόλια που έκρινε ότι εισάγουν διακρίσεις σε βάρος Αλβανών, μετά τις δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων που κατηγόρησαν Αλβανούς υπηκόους για παράτυπη μετανάστευση στη Βρετανία.

Η διέλευση της Μάγχης με μικρές βάρκες από μετανάστες αποτελεί πρόβλημα για τους Βρετανούς αξιωματούχους, ενώ με το Brexit θεωρητικά να γινόταν καλύτερος έλεγχος των συνόρων της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν πλέον την πλειοψηφία όσων πραγματοποιούν τη διέλευση.

Σε μια σειρά tweets, ο Ράμα τόνισε ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι συμμετέχουν ενεργά σε «διακρίσεις» κατά Αλβανών.

«Η στοχοποίηση Αλβανών (όπως έκαναν ορισμένοι ξεδιάντροπα όταν αγωνίζονταν για το Brexit) ως αιτία των προβλημάτων στα σύνορα και στην εγκληματικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια βολική ρητορική που αγνοεί τα γεγονότα», έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός στο Twitter.

«Οι Αλβανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται σκληρά και πληρώνουν τους φόρους τους. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πολεμήσει τις εγκληματικές συμμορίες όλων των εθνικοτήτων και να σταματήσει να κάνει διακρίσεις σε βάρος Αλβανών για να δικαιολογήσει πολιτικές αποτυχίες», πρόσθεσε.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κριτική επειδή περιέγραψε την άφιξη των αιτούντων άσυλο ως εισβολή, με πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα να προειδοποιούν για τον κίνδυνο από τη χρήση μιας τέτοιας εμπρηστικής γλώσσας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, η Μπράβερμαν αναφέρθηκε χθες στο θέμα αυτό μιλώντας για «εισβολή» στην Αγγλία από μετανάστες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε Αλβανούς αιτούντες άσυλο.

Πρόσφατα αναφέρθηκε πως 12.000 Αλβανοί έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο διασχίζοντας τη Μάγχη κατά τη διάρκεια του έτους, έναντι μόλις 50 το 2020.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει έναν αριθμό ρεκόρ διελεύσεων από τη Μάγχη με μικρά σκάφη, σχεδόν 40.000 από την αρχή του έτους. Η κυβέρνηση αναμένει ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 50.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλβανικές συμμορίες θεωρείται ότι πρωτοστατούν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βρετανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.