ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Εντοπίστηκε 80 χρόνια μετά την βύθισή του το ναυάγιο του υποβρυχίου USS Harder (φώτο)

Εντοπίστηκε σε βάθος 914 μέτρων στα ανοιχτά του βόρειου νησιού Λουζόν των Φιλιππίνων

Εντοπίστηκε 80 χρόνια μετά την βύθισή του το ναυάγιο του υποβρυχίου USS Harder (φώτο)

Στη θάλασσα της Νότιας Κίνας βρέθηκαν τα συντρίμμια ενός υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – περίπου 80 χρόνια μετά τη βύθισή του από τις εχθρικές δυνάμεις – που βύθισε τα περισσότερα ιαπωνικά πολεμικά πλοία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το USS Harder εντοπίστηκε σε βάθος 914 μέτρων στα ανοιχτά του βόρειου νησιού Λουζόν των Φιλιππίνων. Το Harder είχε βυθιστεί σε μάχη της 29ης Αυγούστου 1944, μαζί με το πλήρωμά του, συνολικά 79 ανδρών.

Σύμφωνα με το BBC, σε μία από τις τελευταίες πολεμικές εξορμήσεις του, βύθισε τρία ιαπωνικά αντιτορπιλικά και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο μέσα σε τέσσερις ημέρες. Αυτό ανάγκασε τους Ιάπωνες να αλλάξουν τα σχέδια μάχης τους και να καθυστερήσουν τη δύναμη των μεταφορέων τους, συμβάλλοντας στην ήττα τους.

Οι Φιλιππίνες ήταν ένα από τα κύρια πεδία μάχης στον Ειρηνικό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι ΗΠΑ μάχονταν για να ανακτήσουν την πρώην αποικία τους από τον ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό.

Τα ύδατα μέσα και γύρω από το αρχιπέλαγος έχουν πλέον μετατραπεί ως τόπος «ανάπαυσης» φημισμένων πολεμικών πλοίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2015, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν με δική του χρηματοδότηση, εντόπισε το ναυάγιο του Musashi, ενός από τα δύο μεγαλύτερα ιαπωνικά πολεμικά πλοία που κατασκευάστηκαν ποτέ, στη Θάλασσα Sibuyan των Φιλιππίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Harder, το οποίο έπλεε με το σύνθημα «Hit ’em harder» (‘Χτυπήστε τους πιο δυνατά’) βρέθηκε από το πρόγραμμα Lost 52, το οποίο έχει ως στόχο να εντοπίσει τα 52 αμερικανικά υποβρύχια που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βρέθηκε να στέκει όρθιο στην καρίνα άθικτο, είπε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.