Εντυπωσιακές εικόνες από τις περίφημες ανθισμένες κερασιές της Ουάσινγκτον (φωτό)

Ξεκίνησε επίσημα το ετήσιο Φεστιβάλ των ανθισμένων κερασιών στην Ουάσινγκτον

Εντυπωσιακές εικόνες από τις περίφημες ανθισμένες κερασιές της Ουάσινγκτον (φωτό)

Νωρίτερα άνθισαν οι περίφημες κερασιές της Ουάσινγκτον λόγω του ασυνήθιστα θερμού χειμώνα και το ετήσιο Φεστιβάλ των ανθισμένων πανέμορφων δέντρων θα γιορταστεί κανονικά φέτος.

Η γιορτή προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία και να φωτογραφίσουν την μαγευτική ανθοφορία των δέντρων.

Η περίοδος ανθοφορίας συνήθως εκτείνεται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την θερμοκρασία, και διαρκεί περίπου 2-3 εβδομάδες. Το φεστιβάλ που διαρκεί πάνω από 5 εβδομάδες περιλαμβάνει πάρτι, παρελάσεις και πικ νικ.

Στην Ουάσιγκτον, ιστορικά, η κορύφωση των ανθών της κερασιάς ξεκινά κοντά στις 4 Απριλίου, αλλά φέτος η κορύφωση ξεκίνησε σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 23 Μαρτίου, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Η πρόεδρος του Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών, Νταϊάνα Μέιχιου ανέφερε πως οι φετινές ημερομηνίες άνθισης δεν είναι πρωτόγνωρες, αν και στα 23 χρόνια που εργάζεται στον οργανισμό είναι η δεύτερη πιο πρώιμη ανθοφορία που έχει βιώσει.

Οι διάσημες κερασιές της αμερικανικής πρωτεύουσας ήταν δώρο του δημάρχου του Τόκιο, το 1912, για να ενισχύσει τη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Η ιαπωνική πρεσβεία συνεχίζει να εμπλέκεται στη συντήρηση των δέντρων και το ετήσιο φεστιβάλ.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες μέσα από τον φακό του Associated Press:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.