ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επάγγελμα «influencer» υπό όρους στη Γαλλία – Ετοιμάζεται νομικό πλαίσιο

Κάθε influencer θα πρέπει να αποκαλύπτει αν έχει βάλει ρετουσαρισμένες εικόνες

Επάγγελμα «influencer» υπό όρους στη Γαλλία – Ετοιμάζεται νομικό πλαίσιο

Νομικό ορισμό του επαγγέλματος του Influencer ετοιμάζεται να εισάγει η Γαλλία, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα υπάρξει νομικό πλαίσιο, που θα θέτει φραγμούς στην προώθηση επικίνδυνων προϊόντων ή υπηρεσιών, ξεκινώντας από την προώθηση αλκοολούχων ποτών, αθλητικών στοιχημάτων ή χρηματοοικονομικών προϊόντων. Επίσης, θα απαγορεύονται αυστηρά οι διαφημίσεις καλλυντικών φαρμάκων ή χειρουργικών επεμβάσεων.

Μέριμνα θα υπάρξει επίσης και για τη χρήση φίλτρων ή μεθόδων επεξεργασίας. Σε αυτές τις εικόνες ή βίντεο, ο εκάστοτε influencer θα πρέπει να προσθέτει την ένδειξη «εικόνες ρετουσαρισμένες».

Για τους influencers που παραβιάζουν τους κανόνες θα υπάρξουν και κυρώσεις, ενώ σε περίπτωση απάτης ενδέχεται και να τους επιβάλλεται απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος. Μια κύρωση που μπορεί να λάβει τη μορφή διαγραφής των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα, είτε προσωρινά είτε οριστικά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξει και συνεργασία από τις πλατφόρμες που εδρεύουν εκτός Γαλλίας, όπως το Instagram και το TikTok.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.