ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επενδυτής στην Ιαπωνία έδωσε 10.700 ευρώ για ένα τσαμπί σταφύλια

Σημειώνεται ότι η ακριβή αγορά έγινε από εκπρόσωπο εταιρείας

Επενδυτής στην Ιαπωνία έδωσε 10.700 ευρώ για ένα τσαμπί σταφύλια

Ένας επενδυτής στην Ιαπωνία αγόρασε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε επαρχία της Ιαπωνίας, αγόρασε ένα τσαμπί σπάνια «ρωμαϊκά ρουμπινένια» σταφύλια σε τιμή ρεκόρ.

Συγκεκριμένα έδωσε 1,5 εκατομμυρίου γιεν (περίπου 10.700 ευρώ), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι NHK .

Σημειώνεται ότι η ακριβή αγορά έγινε από εκπρόσωπο εταιρείας που διαθέτει δίκτυο τοπικών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σταφύλια αυτά, από τα οποία υπάρχουν μόνο 27 κομμάτια, θα είναι μια ξεχωριστή απόλαυση για τους πελάτες του.

Το «Ruby Roman» εκτράφηκε από Ιάπωνες κτηνοτρόφους το 2008. Οι κόκκινες, λεπτόφλουδες ρώγες του έχουν μέγεθος όσο μπάλες του πινγκ πονγκ και η ζουμερή σάρκα τους είναι γεμάτη γλυκύτητα, που είναι χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η αναλογία ζάχαρης πρέπει να είναι τουλάχιστον 18% της περιεκτικότητας των ελίτ σταφυλιών. Ως εκ τούτου, στην Ιαπωνία, το «ρωμαϊκό ρουμπίνι» είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των γλυκών γεύσεων.

Στην Ιαπωνία, ορισμένες ποικιλίες φρούτων και μούρων εκτιμώνται ιδιαίτερα, το κόστος των οποίων μπορεί να ξεπεράσει πολλές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, το 2019, ένα ζευγάρι πεπόνια της ποικιλίας Yubari, που χαρακτηρίζονται από σάρκα πορτοκαλιού και λεπτό άρωμα, πουλήθηκαν για ποσό-ρεκόρ 45.000 δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.