Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Επέστρεψαν στη Γη οι Κινέζοι αστροναύτες που ήταν εγκλωβισμένοι στον διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ (βίντεο)

Αίσιο τέλος στη διαδικασία «επαναπατρισμού» τους

Επέστρεψαν στη Γη οι Κινέζοι αστροναύτες που ήταν εγκλωβισμένοι στον διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ (βίντεο)

Με τους καλύτερους οιωνούς ολοκληρώθηκε η διαδικασία «επαναπατρισμού» των Κινέζων αστροναυτών στη Γη, που είχαν εγκλωβιστεί στον διαστημικό σταθμό της Κίνας, Τιανγκόνγκ.

Θυμίζουμε πως είχαν ολοκληρώσει την εξάμηνη αποστολή τους εκεί και έτσι θα επέστρεφαν στη Γη, την 5η Νοεμβρίου.

Όμως, διαστημικά σκουπίδια χτύπησαν το σκάφος που θα τους μετέφερε πίσω στον πλανήτη μας και υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στον σταθμό μαζί με το νέο πλήρωμα που είχε καταφτάσει για να τους αντικαταστήσει.

Τελικά, η κινεζική διαστημική υπηρεσία κινήθηκε πιο αποτελεσματικά από την NASA, που σε αντίστοιχη περσινή περίπτωση, δύο αστροναύτες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας εγκλωβίστηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξαιτίας βλάβης του διαστημικού τους σκάφους.

Ως εκ τούτου, παρέμειναν 9 μήνες εκεί, μέχρι να οργανωθεί αποστολή απεγκλωβισμού τους.

Κρεμασμένη από ένα τεράστιο αλεξίπτωτο στα χρώματα του κόκκινου και του λευκού, η διαστημική κάψουλα που μετέφερε το πλήρωμα της αποστολής Shenzhou–20 άρχισε να χάνει σιγά σιγά ύψος προτού αγγίξει το ερημικό έδαφος της ζώνης προσγείωσης, στην εσωτερική Μογγολία (βόρεια Κίνα), σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.

«Οι τρεις ταϊκοναύτες, ο Τσεν Ντονγκ (46 ετών), ο Τσεν Ζονγκρούι (41 ετών) και ο Ουάνγκ Τζίε (36 ετών) είναι καλά στην υγεία τους», όπως διαβεβαίωσε η διαστημική υπηρεσία αρμόδια για επανδρωμένες πτήσεις, CMSA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.