ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επική ανάρτηση από… τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ: «Ο βασιλιάς μου ζήτησε να γίνω πρωθυπουργός»

Θέση για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μεγάλη Βρετανία πήρε ο Λάρι, ο γνωστός γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ

Επική ανάρτηση από… τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ: «Ο βασιλιάς μου ζήτησε να γίνω πρωθυπουργός»

Μία ανάρτηση που μπορεί μεν να είναι χιουμοριστική, καταδεικνύει δε ξεκάθαρα το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Βρετανία μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Η ανάρτηση έγινε από τον διαχειριστή του λογαριασμού του Λάρι του Πρωθυπουργικού γάτου που έχει δει πολλούς πρωθυπουργούς να έρχονται και να φεύγουν από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο Βασιλιάς μου ζήτησε να αναλάβω πρωθυπουργός γιατί αυτή η ανοησία παρατράβηξε», αναφέρει η ανάρτηση με τον Λάρι τον γάτο να ποζάρει μπροστά από το δικό του πόντιουμ.

Ποιος είναι ο Λάρι

Ο Λάρι μέχρι και το 2011 ήταν αδέσποτος. Τότε επελέγη από το καταφύγιο Battersea Dogs and Cats του Λονδίνου και έτσι έγινε κάτοικος του αριθμού 10 της Donwing Street. Μέχρι και σήμερα έχει δει να κλείνουν την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας τέσσερις πρωθυπουργοί. Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Τερέζα Μέι, τον Μπόρις Τζόνσον και την Λιζ Τρας.

Σημειώνεται πως ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του στη Βουλή έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον συμπαθέστατο Λάρι. «Δυστυχώς, δεν μπορώ να πάρω μαζί μου τον Λάρι. Ανήκει στο σπίτι και το προσωπικό τον αγαπά πολύ, όπως κι εγώ», είχε πει τότε ο Κάμερον.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει viral. Μάλιστα έχει καταγραφεί να κυνηγάει περιστέρια, ενώ το 2018 καταγράφηκε να «συνοδεύεται» από έναν αστυνομικό στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Κατά τη διάρκεια της εντεκαετούς παραμονής του στον αριθμό 10 έχει «συναντηθεί» με πολλούς ηγέτες, ανάμεσά τους ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία το 2011. Αν και ο γάτος συνήθως δεν είναι φιλικός με τους άνδρες, δεν φάνηκε να ενοχλείται από τον άλλοτε πρόεδρο των ΗΠΑ. Και ενώ φαινόταν να συμπαθεί τον κ. Ομπάμα κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να ισχύει με την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό διότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στην πρωθυπουργική κατοικία εκείνος προτίμησε να κοιμηθεί κάτω από το αυτοκίνητο του.

«Φαίνεται σαν χθες που ο Λάρι ήρθε στο καταφύγιό μας ως αδέσποτο που χρειαζόταν ένα σπίτι. Δεν πιστεύω ότι κάποιος τότε μπορούσε να φανταστεί πόσο απίστευτη θα εξελισσόταν η ζωή του», είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η Λίντσεϊ Κουίνλαντ από το καταφύγιο Battersea.

«Στα χρόνια του στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει αποδειχθεί μόνο εξαιρετικός πρεσβευτής του Battersea, αλλά έχει δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πόσο απίστευτες είναι οι γάτες που έχουν διασωθεί», συμπλήρωσε η Κουίνλαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιστορία του Λάρι είναι μία ακόμη απόδειξη γιατί όλα τα ζώα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας ότι «τη μία στιγμή μπορεί να είναι ένα παραμελημένο αδέσποτο και την επόμενη μία από τις πιο αγαπητές πολιτικές φιγούρες του έθνους, με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.