ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίσημο ταξίδι στο Πεκίνο για τον Α.Λουκασένκο

Τι αναμένεται να συζητήσει με τον Σι Τζινπίνγκ

Επίσημο ταξίδι στο Πεκίνο για τον Α.Λουκασένκο

Στο Πεκίνο μεταβαίνει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, για συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, στο δεύτερο ταξίδι του στενού συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν φέτος στην Κίνα.

Ο Λουκασένκο, ο οποίος σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, αυτή τη φορά πραγματοποιεί «επίσκεψη εργασίας», σύμφωνα με το BelTA.

«Στο Πεκίνο θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής του λευκορωσικού κράτους και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ», ανέφερε το BelTA, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

«Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα εμπορίου, οικονομίας, επενδύσεων και διεθνούς συνεργασίας».

Μετά τις προηγούμενες συνομιλίες τους νωρίτερα φέτος, ο Σι είχε δηλώσει ότι η φιλία Κίνας-Λευκορωσίας είναι «αδιάρρηκτη και οι δύο πλευρές θα πρέπει συνεχώς να ενισχύουν την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη και να παραμείνουν πραγματικοί φίλοι και καλοί εταίροι».

Ο Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας από το 1994, τάχθηκε υπέρ της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 επιτρέποντας στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εξαπολύσει τον πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την συνάντησή τους την 1η Μαρτίου, ο Λουκασένκο και ο Σι ζήτησαν να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία το «συντομότερο δυνατόν» για την Ουκρανία. Ωστόσο δεν διαφαίνεται άμεσα το τέλος του πολέμου, που βρίσκεται ήδη στον 22ο του μήνα, καθώς καμία πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.