ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα βρουν εξωγήινη ζωή σε χιλιάδες πλανήτες μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων ξεκίνησε χθες (4/3) να αναζητά εξωγήινη ζωή

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα βρουν εξωγήινη ζωή σε χιλιάδες πλανήτες μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Εξωγήινη ζωή σε χιλιάδες πλανήτες μέσα στα επόμενα δέκα έως 20 χρόνια πιστεύουν ότι θα βρουν οι ερευνητές στο διάστημα.

Μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελβετία, με την ονομασία Origins Federation, ξεκίνησε χθες (04/03) να αναζητά εξωγήινη ζωή.

Λένε ότι τα σύγχρονα τηλεσκόπια μπορούν να ανιχνεύσουν ατμόσφαιρες σε μακρινούς κόσμους με αέρια που εκπέμπονται από έμβια όντα, όπως το οξυγόνο. Η Δρ Έμιλι Μίτσελ, από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσε: «Προς το παρόν έχουμε μόνο ένα βιοσημάδι, εδώ στη Γη».

«Αλλά σε δέκα έως 20 χρόνια μπορεί να έχουμε χιλιάδες», είπε.

Η Ομοσπονδία Origins Federation, που ιδρύθηκε στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι ελπίζει επίσης να «αρχίσει να βρίσκει απαντήσεις για την προέλευση της ζωής». Οι επιστήμονες έχουν ήδη εντοπίσει 5.000 πλανήτες σε τροχιά γύρω από ήλιους μέσα στον γαλαξία μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ Μίτσελ δήλωσε: «Αν έχεις οξυγόνο, νερό και μεθάνιο, θα μπορούσες να πεις, ναι, αυτά είναι σίγουρα σημάδια ζωής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.