«Έρχονται» πρόωρες εκλογές στην Ιταλία: Την Τετάρτη ανακοινώνει ο Μάριο Ντράγκι εάν θα παραιτηθεί

Οι Ιταλοί ταλανίζονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και το κοινοβούλιο της χώρας καλείται να εγκρίνει μεταρρυθμίσεις

«Έρχονται» πρόωρες εκλογές στην Ιταλία: Την Τετάρτη ανακοινώνει ο Μάριο Ντράγκι εάν θα παραιτηθεί

Η Ιταλία, βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής αβεβαιότητας καθώς την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ενώπιον του κοινοβουλίου.

Οι πιέσεις, πάντως, εντείνονται στον πρωθυπουργό της Ιταλίας να μην παραιτηθεί και να αποτραπεί έτσι μια αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ θα απευθυνθεί στους Ιταλούς βουλευτές την Τετάρτη, οπότε και θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον προτίθεται να δώσει άλλη μια ευκαιρία στην κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση συνασπισμού ή θα αποχωρήσει.

Σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος, ο Ντράγκι εμφανίζεται μέχρι στιγμής πρόθυμος να παραιτηθεί.

Με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού και νυν επικεφαλής του κόμματος Italia Viva, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Ματέο Ρέντζι συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 70.000 υπογραφές υπέρ της παραμονής του Ντράγκι στην πρωθυπουργία, ενώ δήμαρχοι, επιχειρηματικές ενώσεις και ηγέτες εργατικών συνδικάτων παρότρυναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τον πρωθυπουργό να ξανασκεφτεί την απόφασή του να παραιτηθεί.

Ο Ντράγκι έχει περιθώριο τριών ημερών να αλλάξει την απόφασή του, αλλά όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, θα το κάνει μόνον αν έχει την στήριξη της κυβερνητικής συμμαχίας.

Μια παραίτησή του θα ωθούσε την Ιταλία -τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης – στο χάος, την ώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται για ύφεση, οι Ιταλοί ταλανίζονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και το κοινοβούλιο της χώρας καλείται να εγκρίνει μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για να λάβει η χώρα την βοήθεια των 200 δις. ευρώ που δικαιούται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα προβλήματα του Ντράγκι κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν το Κίνημα Πέντε Αστέρων υπό τον Τζουζέπε Κόντε απείχε από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα προκηρύξει νέες εκλογές, οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν εντός 70 ημερών, ένα σενάριο που πιθανώς θα ήθελαν να αποφύγουν οι Πεντάστεροι, δεδομένοι ότι έχει καταρρεύσει η δημοτικότητά τους αφότου μετείχαν στην κυβέρνηση και πιθανώς θα χάσουν έδρες στο ιταλικό κοινοβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.