ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ: Αυτός ο κρατούμενος έμεινε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση (βίντεο)

Μπήκε στη φυλακή πριν 47 χρόνια

Έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ: Αυτός ο κρατούμενος έμεινε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση (βίντεο)

Ο δολοφόνος που ενέπνευσε την εμβληματική ταινία η “Σιωπή των Αμνών”, ο Robert Maudsley συμπλήρωσε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση, σε ένα υπόγειο κελί χωρίς φυσικό φωτισμό και χωρίς καμία επαφή με πρόσωπα πριν των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μπήκε στη φυλακή πριν 47 χρόνια και συμπλήρωσε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση. ο Robert Maudsley. Ο δολοφόνος που σκότωσε 4 άτομα και έφαγε τα θύματά του.

Ενώ είχε εκτίσει δις ισόβια σκότωσε δύο συγκρατούμενους του στη φυλακή του Wakefield. Απο εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ένα υπόγειο κελί, χωρίς φυσικό φως, πλήρως απομονωμένο, και με καμία επαφή εκτός των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μάλιστα μέχρι και οι κουρείς και οι διανομείς φαγητού αρνούνται να τον συναντήσουν χωρίς τη παρουσία οπλισμένων αστυνομικών που τον φυλάνε.

Το κελί του είναι ειδική κατασκευή για αυτόν με αλεξίσφαιρο γυαλί, όλα τα έπιπλα έιναι από συμπιεσμένο χαρτόνι, ώστε να μην μπορεί να κατασκευάσει κάποιο φονικό όπλο, ειτε για να τραυματίσει υπάλληλο είτε να βλάψει τον εαυτό του.

Η πόρτα είναι από ατσάλι, υπάρχει κάμερα στο κελί ενώ από την ατσάλινη πόρτα του κελιού του τοποθετούνε φαγητό μόνο αν βρίσκεται 3 μέτρα μακρία από την πόρτα. Αλλιώς δεν του παρέχεται φαγητό.

Ουσιαστικά όπως και ο ίδιος δήλωσε στις εφημερίδες είναι θαμμένος σε ένα γυάλινο θέρετρο. Το 2000 είχε ζητήσει άδεια να πεθάνει, μέσω χορήγησης κάποιου θανάτου, αίτημα που απορρίφθηκε.

Το ίδιο συνέβη με το αίτημα για κατοικίδιο και με το αίτημα του για τηλεόραση. Έχει ζητήσει αρκετές φορές κάποιο δηλητήριο για να αυτοκτονήσει καθώς θεωρεί ότι αυτές οι συνθήκες είναι απάνθρωπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.