AstraZeneca: Συμφωνία με την ΕΕ για την παράδοση των υπόλοιπων 200 εκατ. δόσεων

AstraZeneca: Συμφωνία με την ΕΕ για την παράδοση των υπόλοιπων 200 εκατ. δόσεων

Σε συμφωνία έφτασαν η AstraZeneca και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την παράδοση των υπόλοιπων 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η παράδοση θα γίνει στα κράτη-μέλη της ΕΕ σύμφωνα με τους όρους της Προκαταρκτικής Συμφωνίας Αγοράς που οριστικοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2020. Τα κράτη-μέλη πλέον θα λαμβάνουν τακτικά χρονοδιαγράμματα παράδοσης, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης θα ισχύουν περιορισμένες εκπτώσεις.

Η συμφωνία διακανονισμού προβλέπει τη σταθερή δέσμευση της AstraZeneca να παραδώσει, εκτός από τα περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις που παραδόθηκαν μέχρι το τέλος του 2ου τριμήνου, 135 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021 (60 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 3ου τριμήνου και 75 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 4ου τριμήνου) και οι υπόλοιπες δόσεις (65 εκατομμύρια) έως το τέλος Μαρτίου 2022.

Αυτό θα φέρει τον συνολικό αριθμό δόσεων που παραδόθηκαν σε 300 εκατομμύρια δόσεις, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της σύμβασης.

Σύμφωνα με την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και με αφορμή τον διακανονισμού «ενώ αυτήν την εβδομάδα φτάσαμε στο σημαντικό ορόσημο του 70% του πλήρους εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των κρατών μελών μας και η συνεχιζόμενη διαθεσιμότητα εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca, παραμένει κρίσιμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.