ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κομισιόν: Υπεγράφη σήμερα στενότερη συνεργασία με την Τουρκία σε έρευνα, καινοτομία και εκπαίδευση

Κομισιόν: Υπεγράφη σήμερα στενότερη συνεργασία με την Τουρκία σε έρευνα, καινοτομία και εκπαίδευση

Υπεγράφη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η στενότερη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία σε ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης την περίοδο 2021-2027.

Για την περίοδο 2021-2027, η Τουρκία έχει λάβει καθεστώς σύνδεσης στο Horizon Europe, στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, στο Erasmus+, στο πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Ως αποτέλεσμα, ερευνητές, καινοτόμοι, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευόμενοι, δάσκαλοι και νέοι που είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία μπορούν πλέον να συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά, υπό τους ίδιους όρους με τους συμμετέχοντες από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η σύνδεση με το πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία είναι η στενότερη μορφή συνεργασίας με χώρες εκτός ΕΕ. Το «Association to Horizon Europe» υποστηρίζει την «Παγκόσμια Προσέγγιση στην Έρευνα και την Καινοτομία» και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ευρώπης σε ένα επίπεδο παγκόσμιου ανοίγματος που απαιτείται για την προώθηση της αριστείας, τη συγκέντρωση πόρων για ταχύτερη επιστημονική πρόοδο και την ανάπτυξη ζωντανών οικοσυστημάτων καινοτομίας. Το «Association to Erasmus+» υποστηρίζει τη διά βίου μάθηση, την εκπαιδευτική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις ποιοτικές θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» ενισχύει τη δέσμευση των νέων και των οργανώσεων σε δραστηριότητες ως μέσο που συμβάλλει στην ενίσχυση της συνοχής, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, αντιμετωπίζοντας κοινωνικές και ανθρωπιστικές προκλήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel, δήλωσε: «Καλωσορίζω την Τουρκία στο Horizon Europe, στο ERASMUS+ και στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Η τουρκική συμμετοχή στη νέα γενιά των προγραμμάτων της ΕΕ θα ενισχύσει περαιτέρω τις ικανότητές τους και θα υποστηρίξει την ενσωμάτωση στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας και τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.