ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μόνο με το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στο Ευρωκοινωβούλιο από τις 3 Νοεμβρίου

Μόνο με το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στο Ευρωκοινωβούλιο από τις 3 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το προεδρείο της Ευρωβουλής, από τις 3 Νοεμβρίου θα είναι απαραίτητο για την πρόσβαση στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο, το «πράσινο» ψηφιακό πιστοποιητικό κατά του κορωνοϊού.

«Αυτή η απόφαση ισχύει για όλα τα άτομα που αναζητούν πρόσβαση στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους τρεις χώρους εργασίας του, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, αξιωματούχων, διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών και λοιπών υπαλλήλων του Κοινοβουλίου», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Ευρωβουλής, ενώ σημειώνεται ότι δεν ισχύει για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών.

Το μέτρο θα ισχύει ως τα τέλη Ιανουαρίου 2022. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η απόφαση «θα πρέπει να εφαρμοστεί όσο επιμένουν οι εξαιρετικές περιστάσεις που τη δικαιολογούν και θα επαναξιολογείται περιοδικά, υπό το πρίσμα της υγειονομικής κατάστασης».

Η απόφαση αυτή έχει εγείρει αντιδράσεις από μια μερίδα ευρωβουλευτών διαφόρων πολιτικών ομάδων, αλλά και από το συνδικάτο των εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις που αφορούν στο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό αποδεικνύει είτε τον πλήρη εμβολιασμό, είτε αρνητικό αποτέλεσμα με τεστ PCR ή αντιγονικό, είτε ανάρρωση από Covid-19 ως 6 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.