Πρωτοφανείς εικόνες στη Βιέννη: Εν μέσω λαϊκής κατακραυγής και αποδοκιμασιών ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος (βίντεο)

Έξαλλοι οι Αυστριακοί με το πρόστιμο των 600 ευρώ

Πρωτοφανείς εικόνες στη Βιέννη: Εν μέσω λαϊκής κατακραυγής και αποδοκιμασιών ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος (βίντεο)

Μέσα σε ένα έκρυθμο κλίμα από τις αποδοκιμασίες χιλιάδων πολιτών που κατέκλυσαν την πλατεία Ballhausplatz στο προεδρικό Μέγαρο ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος της χώρας Καρλ Νεχάμερ.

Ο Νεχάμερ πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, είναι ο τρίτος που καταλαμβάνει αυτή τη θέση μέσα σε λίγους μήνες στη χώρα των Άλπεων που ταράζεται από τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων COVID και του υγειονομικού απαρτχάιντ που θέλει να επιβάλλει η νέα κυβέρνηση.

Ο νέος 49χρονος ηγέτης των Συντηρητικών ορκίστηκε ενώπιον του προέδρου Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν στη Βιέννη, σύμφωνα με τελετή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το κλίμα στην Αυστρία είναι εκρηκτικό καθώς μόλις εχθές ανακοινώθηκαν τα σχέδια για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού από τις 15 Φεβρουαρίου σε όλο τον πληθυσμό.

Έτσι όσοι από τις15 Φεβρουαρίου αρνηθούν την προστασία των εμβολίων θα πληρώνουν “αντίτιμο υγείας” (κατά Κ.Μητσοτάκη) 200 το μήνα πρακτικά θα καταβάλουν 600 ευρώ ανά τρεις μήνες. Μέγιστο πρόστιμα το χρόνο 3.600 ευρώ. Εάν δεν πληρώσουν θα οδηγούνται στις φυλακές.

Όχθες βράδυ όμως πολίτες στην Βιέννη διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα σχέδια προχωρώντας σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας παρά τα απαγορευτικά μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.