ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεύτερο κόμμα το δεξιό AfD στην Γερμανία με 17,5% – Η Μέρκελ πληρώνει την μουσουλμανοποίηση της χώρας

Δεύτερο κόμμα το δεξιό AfD στην Γερμανία με 17,5% – Η Μέρκελ πληρώνει την μουσουλμανοποίηση της χώρας

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύει δημοσκόπηση το δεξιό AfD στην Γερμανία και φάινεται πως η Α.Μέρκελ πληρώνει την μουσουλμανοποίηση της χώρας καθώς η συγκεκριμένη πολιτική παράταξη κυρίως «εμβολίζει» τους Χριστιανοδημοκράτες

Ποσοστό-ρεκόρ 17,5%, το υψηλότερο από την ίδρυσή της καταγράφει η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, αναδεικνύεται πλέον δεύτερη πολιτική δύναμη, μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και πριν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Έχει σημασία και το γεγονός ότι η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην φιλική για την Μέρκελ, Bild η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει να κρατάει κάποιες αποστάσεις από τις απόψεις της Γερμανίδας καγκελάριου.

Στην δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση μένουν σταθερά στο 29%, ενώ το SPD συρρικνώνεται στο 17%, με απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση.

Οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9,5%, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά για την Αριστερά (11%) και τους Πράσινους (12%).

Η άνοδος αυτή της AfD της ανοίγει τον δρόμο ακόμα και για κυβερνητική προοπτική. Ουδείς πλέον την αγνοεί ενώ ήδη με τα ποσοστά που έλαβε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Α.Μέρκελ αλλά και οι σύμμαχοί της της CSU έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν την στάση τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι Βαυαροί αποφάσισαν να επαναφέρουν τον Σταυρό στα δημόσια κτίρια. Πλέον όμως είναι αργά για να αλλάξουν το κλίμα στην γερμανική κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.