Σοβαρή κρίση στην βρετανική κυβέρνηση: Παραιτήθηκε και τέταρτος υπουργός λόγω «κολοβού» BREXIT

Σοβαρή κρίση στην βρετανική κυβέρνηση: Παραιτήθηκε και τέταρτος υπουργός λόγω «κολοβού» BREXIT

Παραιτήθηκε και τέταρτος υπουργός από την κυβέρνηση της Τ.Μέι και όλα δείχνουν πως το δικό της πολιτικό τέλος ίσως είναι κοντά.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός «βουλιάζει» λόγω «κολοβού» Brexit καθώς μετά τον υπουργό Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, παραιτήθηκε και η υφυπουργός του ίδιου χαρτοφυλακίου Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Στην επιστολή της επικεντρώνεται κυρίως στο θέμα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας αναφέροντας ότι «δεν είναι Brexit». «Δεν είναι αυτό που που ψήφισαν οι Βρετανοί το 2016» προσθέτει τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων συμβιβάστηκα αλλά έχω φτάσει σε ένα σημείο που νιώθω ότι αυτοί οι συμβιβασμοί δεν σέβονται τη θέληση των πολιτών».

Σημειώνεται ότι ήδη συγκεντρώθηκαν οι 48 υπογραφές που απαιτούνται για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Theresa May

Σύμφωνα με τη βουλευτή των Tories, Anne Marrie Morris, η αρμόδια επιτροπή έχει στη διάθεση της 48 επιστολές για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Ο υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία Shailesh Vara, παραιτήθηκε το πρωί και ξεκίνησε τον «χορό» των αποχωρήσεων.

Λίγο αργότερα παραιτήθηκε και η υπουργός Εργασίας Έσθερ ΜακΒέι!

Συνολικά έχουν παραιτηθεί 4 υπουργοί αλλά όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι Εργατικοί περιμένουν με άγριες διαθέσεις την Μέι.

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός Theresa May στερείται πλέον του απαιτούμενου κύρους μετά την παραίτηση του υπουργού αρμόδιου για το Brexit αλλά και του υπουργού αρμόδιου για την Βόρεια Ιρλανδία.

«Η κυβέρνηση διαλύεται μπροστά στα μάτια μας καθώς για δεύτερη φορά ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit αρνήθηκε να υποστηρίξει το σχέδιο της πρωθυπουργού», δήλωσε ο Jon Trickett μέλος της ηγετικής ομάδας Corbyn.

«Είναι ο εικοστός υπουργός που παραιτείται από την κυβέρνηση της Theresa May κατά την διετή της πρωθυπουργία.
Δεν έχει μείνει κύρος στην May και είναι σαφώς ανίκανη να φέρει εις πέρας μία συμφωνία για το Brexit που να συγκεντρώνει την υποστήριξη της κυβέρνησής της, πόσο μάλλον του κοινοβουλίου και του λαού της χώρας μας
», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.