ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συγκλονιστικός Ντι Μάιο: «Οι Βρυξέλλες ζητούν αίμα & δάκρυα όπως έκαναν με Ελλάδα. E, όχι! Δεν θα παραδοθούμε»

Συγκλονιστικός Ντι Μάιο: «Οι Βρυξέλλες ζητούν αίμα & δάκρυα όπως έκαναν με Ελλάδα. E, όχι! Δεν θα παραδοθούμε»

Με μια συγκλονιστική δήλωση με την οποία συγκρίνεται η Ιταλία του «Οχι στην ΕΕ» του σήμερα με την Ελλάδα του 2010 της παράδοσης στους δανειστές του 2010, ο Ιταλός υπουργός εργασίας και ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, κατήγγειλε τις Βρυξέλλες για την επιμονή τους να απορρίψουν τον ιταλικό προϋπολογισμό και είπε για άλλη μια φορά «Οχι»:

«Μας ζητούν δήθεν να σεβαστούμε όλους τους κανόνες, μας ζητούν μέτρα που σημαίνουν δάκρυα και αίμα, (σ.σ.: όπως στην Ελλάδα το 2010). Κάτι που είναι το εντελώς αντίθετο με όσα μας ζήτησαν οι Ιταλοί στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραδοθούμε. Εμείς τραβάμε μπροστά, γιατί η εναλλακτική που μας παρουσιάζουν είναι να τσακίσουμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. Η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι αυτή».

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε:«Η Ευρώπη είμαστε εμείς και αυτό θα ισχύσει ακόμη περισσότερο αν προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σε διάλογο, για να μπορέσουν να κυβερνηθούν οι αλλαγές, για τις οποίες ο προϋπολογισμός μας προσφέρει μια διαφορετική απάντηση απ’ ότι γινόταν στο παρελθόν, αλλά εξίσου αξιόπιστη και σταθερή».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα ταξιδέψει στην Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Κομισιόν, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

«Θα μεταβώ στις Βρυξέλλες, όχι για να συζητήσω τι είδους κυρώσεις θα επιβληθούν, αλλά με αίτημα να μην επιβληθούν κυρώσεις», δήλωσε ο Κόντε από το Αμπού Ντάμπι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πηγές στην ιταλική κυβέρνηση, η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.