ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Καρφιά» Ν.Τούσκ και Ζ.Κ.Γιούνκερ για τον «πάγο» σε Σκόπια και Αλβανία

«Καρφιά» Ν.Τούσκ και Ζ.Κ.Γιούνκερ για τον «πάγο» σε Σκόπια και Αλβανία

Απίστευτα βαρύ το κλίμα στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν Τουσκ, Γιούνκερ και Μακρόν.

Πικρόχολοι και εμφανώς απογοητευμένοι ήταν τόσο ο Ντόναλντ Τουσκ όσο και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το βέτο της Γαλλίας και άλλων χωρών όσον αφορά στην ένταξη της Αλβανίας και των Σκοπίων στην ΕΕ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ πήρε τον λόγο και με βλοσυρό ύφος είπε: «Χθες το βράδυ οι ηγέτες συζήτησαν την διεύρυνση της ΕΕ αλλά δεν υπήρχε ομοφωνία για την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία».

Όπως ανέφερε το ζήτημα θα συζητηθεί ξανά τον Μάιο του 2020. «Θα είμαι ξεκάθαρος. Η Αλβανία και τα Σκόπια δεν φταίνε γι αυτό. Και οι δυο χώρες έκαναν αυτά που έπρεπε και είναι έτοιμες για ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς κάποιες χώρες μέλη δεν είναι έτοιμες. Γι’ αυτό δεν πήραμε και θετική απόφαση. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος.

Αλλά δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλιο. Σήμερα θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους φίλους μας της Αλβανίας και των Σκοπίων. Σας παρακαλώ μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειες. Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας γιατί εσείς κάνατε αυτό που σας αναλογούσε κι εμείς όχι. Δεν αμφιβάλλω ότι κάποια στιγμή θα γίνετε πλήρη μέλη της ΕΕ.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής. «Ήταν ένα ιστορικό λάθος αυτό που συνέβη χθες το βράδυ!» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ ο οποίος στεκόταν ανάμεσα στον Τουσκ και τον Μακρόν στην τελευταία τους συνέντευξη Τύπου ο ένας ως Πρόεδρος της Κομισιόν και ο άλλος ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.