ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απίστευτη «τρίπλα» Μ.Τζόνσον στους «σαμποτέρ» του Brexit: Αντί για 1 έστειλε 3 αλληλοαναιρούμενες (!) επιστολές στην ΕΕ!

Απίστευτη «τρίπλα» Μ.Τζόνσον στους «σαμποτέρ» του Brexit: Αντί για 1 έστειλε 3 αλληλοαναιρούμενες (!) επιστολές στην ΕΕ!

O Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδειξε το «μέταλλό» του και την αποφασιστικότητά του να υπακούσει την εντολή του βρετανικού λαού και να βγάλει «εδώ και τώρα» την Βρετανία από την ΕΕ:

Παρά την αναμενόμενη ήττα του χθες στην Βουλή και το νέο εμπόδιο με την υπερψήφιση του σχεδίου Μπεν από την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου (προϊόν της άθλιας διαχείρισης του θέματος από την ολέθρια πρώην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι) κατάφερε και να υπακούσει τον νόμο Μπεν, αλλά και να τηρήσει την υπόσχεσή του ότι δεν θα διαπραγματευθεί νέα αναβολή του Brexit με τους Ευρωπαίους!

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε χθες Σάββατο, τρεις επιστολές: Μια ανυπόγραφη επιστολή προς τον Ντόναλντ Τουσκ (βασικά δεν την έστειλε ο ίδιος, αλλά το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού) ζητώντας μια νέα αναβολή του Brexit, όπως τον ανάγκασε η χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής, αλλά και μια άλλη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την αναβολή αυτή, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή.

Επίσης εστάλη κι ένα διαβιβαστικό σημείωμα από τον αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ίδιο περιεχόμενο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα σπεύσει να αποφασίσει σχετικά με το αίτημα που διατύπωσε απρόθυμα το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού για μια νέα αναβολή του Brexit, δήλωσαν διπλωμάτες της Ένωσης έπειτα από μια 15λεπτη συνάντηση που είχαν σήμερα, αφού σε άλλη του επιστολή αναιρεί το αίτημα της αρχικής και η δεύτερη είναι ισχυρότερη αφού είναι ενυπόγραφη!

Ετσι οι πρεσβευτές από τις 27 χώρες μέλη που θα αποτελούν την ΕΕ μετά το Brexit, οι διπλωμάτες αποφάσισαν να προωθήσουν τη συμφωνία του Τζόνσον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη έγκριση. Το Ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα και θα συζητήσει τη συμφωνία για το Brexit.

Ο Τζόνσον ήταν υποχρεωμένος από έναν νόμο, που ψήφισε η βρετανική Βουλή τον προηγούμενο μήνα, να ζητήσει από την ΕΕ μια παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου, καθώς οι βουλευτές ματαίωσαν το Σάββατο την προσπάθειά του να περάσει την συμφωνία του για το διαζύγιο με το μπλοκ.

Η κυβερνητική πηγή ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έστειλε συνολικά τρεις επιστολές στον Τουσκ: Ένα αντίγραφο του κειμένου αυτού του νόμου (γνωστός ως νόμος Μπεν), ένα διαβιβαστικό σημείωμα από τον αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια τρίτη επιστολή στην οποία δηλώνει ότι δεν θέλει μια αναβολή.

«Κατέστησα σαφές από τότε που ανέλαβα πρωθυπουργός και κατέστησα σαφές ξανά σήμερα στο Κοινοβούλιο την άποψή μου και τη θέση της κυβέρνησης ότι μια νέα παράταση θα βλάψει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ευρωπαίων εταίρων μας και τη μεταξύ μας σχέση», έγραψε ο Τζόνσον στην τρίτη του επιστολή, που δημοσίευσε στο twitter ο ανταποκριτής της Financial Times στις Βρυξέλλες.

Στην επιστολή αυτή παράλληλα ο ηγέτης των Τόρις τόνισε ότι είναι βέβαιος πως η διαδικασία έγκρισης της νομοθεσίας για το Brexit από τη βρετανική Βουλή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (σ.σ. την τωρινή προθεσμία).

Οι γνωστοί ευρωλάγνοι Εργατικοί βουλευτές (που στις ευρωεκλογές έλαβαν το «φοβερό» ποσοστό του 14,6%) κατηγόρησαν τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι με αυτή του την κίνηση, χρησιμοποίησε το «εγχειρίδιο Τραμπ».

«Αυτό έρχεται κατευθείαν από το εγχειρίδιο του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και πρέπει να σταματήσουμε τον Μπόρις Τζόνσον», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Ντέιβιντ Λέιμι, δείχνοντας την γνωστή… «προσήλωση» των αριστερών στην δημοκρατία.

Αύριο, Δευτέρα, θα επιχειρήσει να επαναφέρει τη συμφωνία και ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου θα αποφασίσει εάν θα το επιτρέψει. Ενδεχομένως να έχουμε μία «δεύτερη ανάγνωση» το βράδυ της Τρίτης.

Ένα σενάριο είναι ότι με τον «τρίπλα» της τριπλής επιστολής, το «μασάζ» σε αντάρτες, που διεγράφησαν τον Σεπτέμβριο και βλέπουν και πάλι την πόρτα των Τόρις μισάνοιχτη, αλλά και τη στήριξη των κουρασμένων Ευρωπαίων, ο Τζόνσον πετυχαίνει τελικά να περάσει τη Συμφωνία Αποχώρησης πριν τις 31 Οκτωβρίου και προκηρύσσει εκλογές με στόχο να ανακτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Αλλιώς βγαίνει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία!

Βάσει του νόμου που αναφέρει το δημοψήφισμα ως «την υπέρτατη βούληση του λαού»

Αλλωστε ακόμα και αν αντιπολίτευση πετύχει με τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματά της να μπλοκάρει τη Συμφωνία και να εξασφαλίσει την τρίμηνη παράταση, που προβλέπεται στο νόμο Μπεν θα προκηρυχθούν εκλογές στις οποίες ο Τζόνσον, αν λάβουμε υπόψη και τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την ύπαρξη του πανίσχυρου κόμματος Brexit που έλαβε το 31% στις ευρωκλογές και κατέγραψε 11 μονάδες διαφορά από τους δεύτερους φιλελεύθερους, θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάνει έτσι πραγματικότητα το όραμά του να είναι ο πρωθυπουργός, που θα υλοποιήσει το Brexit, έστω και με καθυστέρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.