ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Άνγκελα Μέρκελ στο Άουσβιτς: «Νιώθω βαθιά ντροπή για τις θηριωδίες των Ναζί» (βίντεο)

Η Άνγκελα Μέρκελ στο Άουσβιτς: «Νιώθω βαθιά ντροπή για τις θηριωδίες των Ναζί» (βίντεο)

Στην πρώτη της επίσκεψη στο στρατόπεδο των Ναζί, Άουσβιτς, στην Πολωνία, η Γερμανίδα Καγκελάρος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την «βαθιά ντροπή» για τις θηριωδίες των Ναζί.

Η Μέρκελ ορκίστηκε να παλέψει ενάντια στην άνοδο του ρατσισμού και του αντισημιτισμού στην Γερμανία και την Ευρώπη.Ντυμένη στα μαύρα, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για τα εγκλήματα που διαπράχθησαν στο στρατόπεδο στη νότια Πολωνία, όπου οι Ναζί διατηρούσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης, με τις δραστηριότητές τους να αποτελούν πάντα μέρος της γερμανικής ιστορίας.

«Αυτό το στρατόπεδο μας υποχρεώνει να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή. Οφείλουμε να θυμόμαστε τα εγκλήματα που διαπράχθησαν εδώ και να τα ονοματίζουμε ξεκθάρα», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

«Νιώθω βαθιά ντροπή δεδομένης της βαρβαρότητα των εγκλημάτων που έγιναν εδώ από τους Γερμανούς» συνέχισε η ίδια στην εκδήλωση παρουσία του Πολωνού πρωθυπουργού.

Η εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ μπροστά από τον τοίχο με τις φωτογραφίες θυμάτων του Άουσβιτς στην αίθουσα «Σάουνα»

Επιπλέον, η Γερμανίδα Καγκελάριος, που βρέθηκε στο Άουσβιτς επ’ ευκαιρία των 10 χρόνων από την λειτουργία του ιδρύματος Άουσβιτς, προανήγγειλε την δωρεά 51 εκατ. ευρώ προς το μουσείο προκειμένου να συντηρηθούν τα κτίρια, οι πύργοι ελέγχου και τα προσωπικά αντικείμενα, όπως παπούτσια, βαλίτσες, γυαλιά οράσεως, ακόμη και ανθρώπινες τρίχες, τα οποία και εκτίθενται στο μουσείο.

Η Μέρκελ καταθέτει στεφάνι στον «Τοίχο του Θανάτου»

Την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που βρισκόταν μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέουζ Μοραβιέτσκι ξενάγησε στους χώρους του στρατοπέδου συγκεντρώσεως των Ναζί Άουσβιτς-Μπιρκενάου, ο διευθυντής του Μουσείου Πιότρ Τσιβίνσκι.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατέθεσε στεφάνι στον Τοίχο του Θανάτου, το σημείο όπου οι κρατούμενοι οδηγούνταν για εκτέλεση από τους Ναζί στο Άουσβιτς.

Η Άνγκελα Μέρκελ διέσχισε και τις ράγες του τρένου αμέσως μετά την πύλη στο στρατόπεδο του Άουσβιτς που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στους θαλάμους αερίων και τον αφανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέρκελ και Μοραβιέτσκι άφησαν από ένα κερί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος το οποίο χτίστηκε κατά την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος στο εσωτερικό του στρατοπέδου Άουσβιτς. Οι πλάκες με την επιγραφή μνήμης για το Ολοκαύτωμα είναι γραμμένες σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.