ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολλανδία: Νέος διαγωνισμός γελοιογραφίας του Μωάμεθ – Ο προηγούμενος είχε ακυρωθεί λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων

Ολλανδία: Νέος διαγωνισμός γελοιογραφίας του Μωάμεθ – Ο προηγούμενος είχε ακυρωθεί λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων

Η Ευρώπη έχει φτάσει στο σημείο να φοβάται να ζωγραφίσει τον Μωάμεθ γιατί οι μουσουλμάνοι θα αρχίσουν να σκοτώνουν αθώο κόσμο .Την ίδια στιγμή διάφοροι «προοδευτικοί» προσβάλλουν τον Χριστό συνεχώς.

Ο Ολλανδός δεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς ανακοίνωσε χθες πως επαναφέρει το σχέδιο του για τη διοργάνωση ενός διαγωνισμού γελοιογραφίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, πάνω από ένα χρόνο μετά την ακύρωση παρόμοιας πρωτοβουλίας του, έπειτα από τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του.

Με ανάρτησή του στο Twitter αργά το Σάββατο, ο Βίλντερς προσκάλεσε τους ακολούθους του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να του «στείλουν γελοιογραφίες του Μωάμεθ».

Ο ακροδεξιός βουλευτής επιθυμεί να οργανώσει τον διαγωνισμό στο κτίριο του ολλανδικού κοινοβουλίου, στη Χάγη, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης.

Ο αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2018 την πρόθεσή του να οργανώσει έναν τέτοιο διαγωνισμό, πριν τον ακυρώσει, αφού έγινε στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η πρωτοβουλία είχε συγκεντρώσει έντονες επικρίσεις από τη μουσουλμανική κοινότητα. Στο Πακιστάν έγιναν ογκώδεις διαδηλώσεις μετά από κάλεσμα του ισλαμιστικού κόμματος Ταχρίκ-ε-Λαμπάικ. Ο ηγέτης του κόμματος, Χαντίμ Χουσάιν Ρίζβι, είχε ζητήσει να απελαθεί ο πρεσβευτής της Ολλανδίας στο Ισλαμαμπάντ.

Ένα ολλανδικό δικαστήριο καταδίκασε έναν Πακιστανό άνδρα σε 10 χρόνια κάθειρξης τον περασμένο Νοέμβριο για προετοιμασία μιας «τρομοκρατικής επίθεσης» κατά του βουλευτή. Ο Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη στη Χάγη, είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Facebook όπου δήλωνε ότι ήθελε να στείλει τον Βίλντερς «στην κόλαση» και κάλεσε άλλους μουσουλμάνους να τον υποστηρίξουν.

Ο βουλευτής αποφάσισε δύο ημέρες αργότερα να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Την επόμενη μέρα, ένας νεαρός Αφγανός μαχαίρωσε δύο Αμερικανούς τουρίστες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Καταδικασμένος σε 26 χρόνια κάθειρξης τον Οκτώβριο, ο Αφγανός είπε ότι πραγματοποίησε την επίθεση για να «προστατεύσει τον προφήτη Μωάμεθ», αναφέροντας συγκεκριμένα το όνομα του Γκέερτ Βίλντερς.

Η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ απαγορεύεται στο Ισλάμ. Οι γελοιογραφίες του θεωρούνται άκρως προσβλητικές από τους περισσότερους μουσουλμάνους.

Το 2005 η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten δημοσίευσε σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ, πυροδοτώντας ένα κύμα κινητοποιήσεων στον μουσουλμανικό κόσμο ενώ έγιναν και πολλές απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του εκδότη και του σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δέκα χρόνια αργότερα, δυο ισλαμιστές εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, στο Παρίσι, γνωστό για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσίευε, και σκότωσαν 12 ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.