Διακόπηκε το Eurogroup λόγω Γερμανίας που ζητάει επίμονα νέα μνημόνια αμέσως μετά την πανδημία: Θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Διακόπηκε το Eurogroup λόγω Γερμανίας που ζητάει επίμονα νέα μνημόνια αμέσως μετά την πανδημία: Θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Διακόπηκε το Eurogroup για να συνεχιστεί την Πέμπτη.

Τα βόρεια κράτη, δηλαδή η Γερμανία και οι δορυφόροι της, ζητούν όρους μνημονίου στις προληπτικές πιστωτικές γραμμές.

Αποδέχονται χαλαρά κριτήρια για τώρα, αλλά όταν θα επιστρέψει η κανονικότητα οι προληπτικές γραμμές πρέπει να συνοδεύονται από μνημονιακούς όρους.

Εν ολίγοις οι Γερμανοί κάνουν κάτι εντελώς ανήθικο. Όσο υπάρχει η κρίση της πανδημίας, υπάρχει και γιαυτήν, μόλις όμως τελειώσει, τότε που οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της θα έχουν ισοπεδωθεί, περισσότερο απ΄’ότι αυτή, τότε μνημόνια και εξαθλίωση.

Το είχαμε γράψει στο pronews.gr μόλις η Γερμανία σηκωθεί πρώτη, θα ζητάει «τα κεφάλια μας», καθώς στο DNA της χώρας υπάρχει η «φιλοτομαριστική» προδιάθεση ενός πρώην νομάδα λαού (κάτι που έχουν και οι Τούρκοι βέβαια, άλλοι νομάδες).

Οι νομάδες όταν έχουν ανάγκη ζητούν αλληλεγγύη, όταν βρουν τους άλλους σε ανάγκη, αλλίμονό τους…

Γράψαμε: «Η περίοδος χάριτος στο «ξοδεύουμε όσα λεφτά χρειάζονται για να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας» θα λάβει άμεσα τέλος μόλις η Γερμανία προλάβει να συνέλθει πρώτη από τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εν ολίγοις εάν η Γερμανία πάρει μπροστά πρώτη από όλους τους άλλους τότε… λυπηθείτε μας.»

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης αντέδρασαν σφοδρότατα αλλά αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα μείνουν στα λόγια ή αν θα είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε ρήξη. Διότι η Γερμανία χωρίς ΕΕ δεν είναι τίποτα…

Η λογική των Γερμανών είναι απλή. Θεωρούν ότι οι δικιές τους ζημιές είναι μικρότερες των υπολοίπων και συνεπώς μπορούν να τους «πατήσουν στον λαιμό».

Πάντως το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει είτε τώρα είτε αργότερα κάποιος συμβιβασμός που στην ουσία θα δικαιώνει την Γερμανία.

«Δεν είμαστε ακόμα σε συμφωνία» έγραψε στο Twitter o Μάριο Σεντένο ανακοινώνοντας την αναβολή για την Πέμπτη του Eurogroup.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/mariofcenteno/status/1247766400023724044

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.