Νέα χαλάρωση μέτρων στην Ολλανδία: Από αρχές Ιουνίου ανοίγουν εστιατόρια και σχολεία

Νέα χαλάρωση μέτρων στην Ολλανδία: Από αρχές Ιουνίου ανοίγουν εστιατόρια και σχολεία

Σε νέο κύκλος άρση των περιορισμών των μέτρων καραντίνας θα προχωρήσει η Ολλανδία από τον Ιούνιο καθώς μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τα λύκεια στην Ολλανδία θα επαναλειτουργήσουν στις 2 Ιουνίου και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιουνίου.

Τα αυστηρά μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν στη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων στα μέσα Μαρτίου και η χαλάρωσή τους θα ξεκινήσει σχεδόν δυόμιση μήνες μετά.

«Κερδίσαμε τον χώρο που αποκτούμε τώρα, τηρώντας τις οδηγίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να τις τηρούμε, επειδή ξέρουμε ότι ο ιός μπορεί να αναζωπυρωθεί ξανά», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Σήμερα αναφέρθηκαν 108 νέα κρούσματα της ασθένειας Covid και 21 θάνατοι. Συνολικά, από τον ιό προσβλήθηκαν 44.249 άνθρωποι στην Ολλανδία και από αυτούς οι 5.715 πέθαναν, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών υγείας.

Τα καφέ και τα εστιατόρια θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, αλλά θα μπορούν να δέχονται το πολύ μέχρι 30 πελάτες ταυτοχρόνως. Οι άνθρωποι θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον – εξαιρούνται όσοι κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Θα λειτουργήσουν επίσης και τα μουσεία αλλά τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο μέσω του διαδικτύου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι οίκοι ευγηρίας, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν σχετικά υψηλός, θα αρχίσουν και πάλι να δέχονται επισκέπτες ενώ θα αυξηθούν τα διαγνωστικά τεστ ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

Στα δημόσια μέσα μεταφοράς οι επιβάτες άνω των 13 ετών θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Ωστόσο, θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για σοβαρό λόγο και πάνω από τα μισά καθίσματα θα παραμένουν κενά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα γυμναστήρια και οι αίθουσες χορού θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν ενώ οι αθλητικοί αγώνες απαγορεύονται, ενδεχομένως μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.