ΕΕ: Οι τέσσερις χώρες που προτείνουν δάνεια στις πληγείσες από τον κορωνοϊό χώρες

ΕΕ: Οι τέσσερις χώρες που προτείνουν δάνεια στις πληγείσες από τον κορωνοϊό χώρες

Βάσει όσων ανέφερε η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία παρουσίασαν, σήμερα 23 Μαΐου, το δικό τους σχέδιο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας βάσει δανείων.

Να σημειωθεί πως αυτό αποτελεί συνέβη ως εναλλακτική λύση στην πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας να δημιουργήσουν ένα ταμείο 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τη Δευτέρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ξεκίνησαν την πρωτοβουλία, η οποία σχεδιάζει να διαθέσει τα κονδύλια στις οικονομίες της ΕΕ που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημιολογική και οικονομική κρίση.

Το σχέδιο έλαβε την υποστήριξη της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντεν Λάιεν.

Ωστόσο, βρήκε αντίσταση στον Αυστριακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κούρτς που δήλωσε ότι τόσο εκείνος όσο και οι ηγέτες της Σουηδίας, της Δανίας και των Κάτω Χωρών, πιστεύουν ότι η υποστήριξη πρέπει να γίνεται με δάνεια, αντί να αυξάνει το κράτος μέλος τις συνεισφορές τους.

Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, η πρόταση των τεσσάρων χωρών της ΕΕ προβλέπει τη δημιουργία του ταμείο, από το οποίο τα περισσότερα κράτη μέλη που πλήττονται από τον κορωνοϊό θα μπορούν να λάβουν βοήθεια με τη μορφή δανείων και όχι επιδοτήσεων, όπως προτείνονται από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Στις 6 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε στην πρόβλεψή της ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα σημειώσει μείωση 7,7% το 2020 λόγω της πανδημίας και στη συνέχεια θα αυξηθεί ξανά κατά 6,3% το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΈΕ είχε εισέλθει στη «βαθύτερη οικονομική ύφεση στην ιστορία της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.