ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Ακόμα «στον αέρα» – Ακόμα καμία συζήτηση για το πλεόνασμα του 2021 στο Eurogroup: «Θα γίνουν και μεταρρυθμίσεις»

Ακόμα «στον αέρα» – Ακόμα καμία συζήτηση για το πλεόνασμα του 2021 στο Eurogroup: «Θα γίνουν και μεταρρυθμίσεις»

Προς την αναστολή της υποχρέωσης επίτευξης του στόχου του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα κινείται το Eurogroup. Οπως ανέφερε χθες κοινοτικός αξιωματούχος: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία της COVID-19 αλλάζει το τι είναι λογικό να περιμένουν οι υπουργοί από την Ελλάδα.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας για το 2020 και πολύ πιθανόν και για το 2021 θα εκτιμηθούν διαφορετικά». Ο ίδιος αξιωματούχος πάντως δεν σχολίασε το ενδεχόμενο μόνιμης μείωσης των στόχων, σημειώνοντας ότι είναι κάτι «που δεν έχει συζητηθεί».

«Η Ελλάδα απολαμβάνει την ίδια ευελιξία με τις υπόλοιπες χώρες» απάντησαν ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο κι ο αρμόδιος Επίτροπος Τζεντιλόνι, σπεύδοντας να συμπληρώσουν ότι στη σημερινή, πολύωρη συνεδρίαση δεν συζητήθηκε τίποτα για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2021.

Κάνοντας λόγο για μεσοπρόθεσμους κινδύνους και προκλήσεις, που αποτυπώνονται στην Έκθεση Αξιολόγησης, το Eurogroup σημειώνει ότι είναι καίριας σημασίας για την Ελλάδα να διατηρήσει και να ενισχύσει, όπου χρειάζεται, τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, έτσι ώστε να υποστηριχθούν οι προοπτικές ανάκαμψης.

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία τι ζητάνε οι Ευρωπαίοι, η ανακοίνωση της Ευρωομάδας είναι σαφής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Να εφαρμοστεί αποφασιστικά το σχέδιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
• Να νομοθετηθεί ο νέος Πτωχευτικός με τη διασφάλιση επιβολής όλων εγγυήσεων/εξασφαλίσεων
• Να καταργηθεί το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας ως το τέλος Ιουλίου
• Να ενισχυθεί η λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης
• Να ενισχυθούν οι δημόσιες επενδύσεις
• Να ενισχυθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον
• Να εφαρμοστούν κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.