ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Brexit: Η Βρετανία δεν ζήτησε παράταση – Εκτός ΕΕ σε όλα τα επίπεδα μέχρι 31/12

Brexit: Η Βρετανία δεν ζήτησε παράταση – Εκτός ΕΕ σε όλα τα επίπεδα μέχρι 31/12

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν πως η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει να ζητήσει παράταση, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση της ΕΕ και του ΗΒ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ζητήσει παράταση, η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας αποχώρησης», ανέφερε η δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω έγγραφο κυκλοφόρησε μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Επίσης, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ συμφώνησαν ότι απαιτείται νέα δυναμική στις συνομιλίες για τις μελλοντικές τους σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται νέα δυναμική. Υποστήριξαν τα σχέδια που συμφώνησαν οι επικεφαλής διαπραγματευτές για την εντατικοποίηση των συνομιλιών τον Ιούλιο και τη δημιουργία των πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων για τη σύναψη και την επικύρωση μιας συμφωνίας πριν από το τέλος του 2020» επισημαίνεται ακόμη στην κοινή δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.