ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μήνυμα Κομισιόν προς Τουρκία: «Θα πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών»

Μήνυμα Κομισιόν προς Τουρκία: «Θα πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών»

Αυστηρό μήνυμα για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της ΕΕ έστειλε στην Τουρκία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Πίτερ Στάνο.

«Απαιτείται αποκλιμάκωση στην περιοχή για την εξεύρεση λύσεων που θα ωφελούσαν την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια «αρνητική εξέλιξη» την έκδοση νέας NAVTEX για τουρκικές εξερευνητικές δραστηριότητες ανατολικά της Κύπρου.

«Ένα από τα συμπεράσματα της συζήτησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιουλίου ήταν ο ύπατος εκπρόσωπος να διερευνήσει περαιτέρω δρόμους που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση των εντάσεων και να προετοιμάσουν επιλογές για περαιτέρω κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν. Την περασμένη εβδομάδα ο ύπατος εκπρόσωπος πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου συμφώνησαν για την ανάγκη μείωσης των εντάσεων», συμπλήρωσε ο Πίτερ Στάνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Η έκδοση της τρίτης NAVTEX από την Τουρκία για σεισμική έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι καθόλου χρήσιμη και επισκιάζει μια προηγούμενη ανακοίνωση του διπλωματικού συμβούλου του Προέδρου για την αναστολή τέτοιων ενεργειακών εξερευνήσεων. Η έκδοση νέας NAVTEX για τουρκικές εξερευνητικές δραστηριότητες ανατολικά της Κύπρου είναι μια αρνητική εξέλιξη. Έχουμε επανειλημμένα πει ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.