Λιβύη: Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία εξετάζουν κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το εμπάργκο

Λιβύη: Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία εξετάζουν κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το εμπάργκο

Τρεις Ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν κυρώσεις για όλες τις χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο και μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη, πρόκειται για τη Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία.

Οι τρεις χώρες συμφώνησαν σε έναν κατάλογο εταιριών και ατόμων που παρέχουν πλοία, αεροσκάφη και άλλη επιμελητεία για τη μεταφορά όπλων, παραβιάζοντας ένα εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών που έχει επιβληθεί από το 2011, δήλωσαν ευρωπαϊκές πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Τρεις εταιρίες από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Καζακστάν, καθώς και δύο άτομα από τη Λιβύη, εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Στα μέσα Ιουνίου, οι τρεις χώρες της ΕΕ προειδοποίησαν ότι είναι έτοιμες να εφαρμόσουν κυρώσεις σε βάρος όσων παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε μια πιθανή χρήση κυρώσεων, αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις του εμπάργκο από ξηράς, θαλάσσης και αέρος», ανέφεραν οι ηγέτες των τριών χωρών σε κοινή δήλωσή τους στην οποία δεν κατονόμαζαν τις χώρες ούτε τις οντότητες που θα μπορούσαν να είναι στόχοι του μέτρου.

Η Γαλλία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Τουρκία ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων. Η ΕΕ προχώρησε πρόσφατα σε μια ναυτική αποστολή με την ονομασία Επιχείρηση Ειρήνη για την επιβολή των περιορισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2011 μετά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι και από τότε έχει γίνει πεδίο μάχης αντίπαλων δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.