ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Μ.Τζόνσον απορρίπτει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών: «Δεν αποσύρουμε τον νόμο»

Ο Μ.Τζόνσον απορρίπτει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών: «Δεν αποσύρουμε τον νόμο»

Η Βρετανία δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το Brexit, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο για σημαντικές αποκλίσεις από την συμφωνία τους: Κατ’αυτό τον τρόπο η βρετανική κυβέρνηση επί της ουσίας απέρριψε το τελεσίγραφο των Βρυξελλών, που της ζήτησε το νομοσχέδιο να εγκαταλειφθεί έως το τέλος του μήνα. «Ήμουν απόλυτα σαφής σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα αποσύρουμε αυτόν το νόμο κι αυτός το κατάλαβε. Βέβαια, εξέφρασε τη λύπη του για αυτό», ανέφερε σχετικά ο Βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ, μετά την έκτακτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς, στο Λονδίνο.

Όπως διευκρίνισε, το επίμαχο νομοσχέδιο και η απόσυρσή του είναι «καθοριστικής σημασίας για να επιτευχθεί μια συμφωνία».

Σύμφωνα με νομική γνωμοδότηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (10/09): «Το Κοινοβούλιο είναι κυρίαρχο στο εσωτερικό δίκαιο και μπορεί να εγκρίνει νομοθεσία που αντιβαίνει σε υποχρεώσεις της Βρετανίας που απορρέουν από διεθνή συνθήκη. Το κοινοβούλιο δεν ενεργεί αντισυνταγματικά, υιοθετώντας μια τέτοια νομοθεσία».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «παραμένει αποφασισμένη» να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit με το Λονδίνο, παρά τις «σημαντικές αποκλίσεις» που επιμένουν να υφίστανται έπειτα από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων, υποστήριξε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι Ευρωπαίοι «εντείνουν τις προετοιμασίες τους, για να είναι έτοιμοι για όλα τα σενάρια».

Συμπληρώνοντας, εξήγησε: «Σημαντικές αποκλίσεις υφίστανται σε βασικούς τομείς για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τις πρακτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις μιας μη συμφωνίας».

Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ενημέρωσε το Βρετανό ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ, στο περιθώριο μιας συνάντησης για το Ιράν που έλαβε χώρα στη βρετανική πρωτεύουσα, για «τον απαράδεκτο χαρακτήρα» που μπορεί να έχει μια παραβίαση από Βρετανία των όρων της συμφωνίας αποχώρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΕ έχει δώσει προθεσμία έως το τέλος του μήνα για να αποσύρουν οι Βρετανοί το νομοσχέδιο που θέτει εν αμφιβόλω ορισμένες δεσμεύσεις που θεωρούν ότι έχουν αναληφθεί για το Brexit, «απειλώντας σοβαρά την αμοιβαία εμπιστοσύνη», έχοντας επίσης υπογραμμίσει ότι δεν θα διστάσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.