Σ.Μισέλ για Brexit: «Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας»

Σ.Μισέλ για Brexit: «Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ υποστήριξε ότι οι συνομιλίες για μια συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελλοντική τους σχέση έρχονται αντιμέτωπες με τη στιγμή της αλήθειας εντός των προσεχών ημερών.

Ο Μισέλ, μιλώντας από το Δουβλίνο μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Μίχολ Μάρτιν, προέτρεψε τη Βρετανία να ανοίξει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται σαφήνεια για τη θέση της Βρετανίας.

“Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Υπάρχει μόνο μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου” στις 15-16 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Μισέλ στους δημοσιογράφους.

“Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη σαφήνεια και θα δούμε αν είναι δυνατόν να σημειωθεί πραγματική και συγκεκριμένη πρόοδος”, είπε.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είπε από την πλευρά του ότι η διάθεση γύρω από τις συνομιλίες άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες, οδηγώντας στην εντατική ενασχόληση μεταξύ των δύο πλευρών.

“Αλλά η διάθεση είναι ένα πράγμα, χρειάζεται την ουσία για να ακολουθήσει”, είπε ο Μάρτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βρετανία αποχώρησε επίσημα από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, τρία και πλέον χρόνια αφότου ψήφισε 52% – 48% υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016. Οι δύο πλευρές προσπαθούν τώρα να βρουν τρόπους για το πώς θα εμπορεύονται τα πάντα, από αυτοκίνητα έως το τυρί camembert και το ουίσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.