ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έλληνας πρέσβης στην Φινλανδία: «Βαθιά ανήσυχος από την στήριξη του Ελσίνκι στην Τουρκία»

Έλληνας πρέσβης στην Φινλανδία: «Βαθιά ανήσυχος από την στήριξη του Ελσίνκι στην Τουρκία»

Ο κίνδυνος ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία είναι πραγματικός, λέει ο Πρέσβης Γεώργιος Αϊφαντής.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ελσίνκι, Γεώργιος Αϊφαντής, απορεί με την στενή συνεργασία της Φινλανδίας με το τουρκικό καθεστώς, δεδομένης της εμπλοκής της Τουρκίας σε πολλές ένοπλες συγκρούσεις.

Η Φινλανδία και η Τουρκία μοιράζονται σήμερα την προεδρία της Ομάδας Φίλων της Διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Εθνών. Η ομάδα αποτελείται από 52 χώρες και 8 οργανισμούς.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Φινλανδία προστατεύει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον ΟΗΕ και ότι οι Φινλανδοί διπλωμάτες την υπερασπίζονται δημόσια. Οι συνάδελφοί μου στην Αθήνα και εγώ έχουμε σοκαριστεί από τις δηλώσεις της Φινλανδίας. Είναι αυτή η επίσημη θέση της Φινλανδίας,» ρωτά ο Πρέσβης Γεώργιος Αϊφαντής.

Αναφέρεται στα σχόλια της επικεφαλής μονάδας Anna Salovaara και του πρέσβη Teemu Turunen στα μέσα Νοεμβρίου, όταν το φινλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης ενός διαλόγου με την Τουρκία.

«Δεν εργαζόμαστε για τον αποκλεισμό μιας χώρας από καμία ομάδα φιλίας», δήλωσε ο Πρέσβης Teemu Turunen στο Κέντρο Διαμεσολάβησης της Ειρήνης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός του έργου της Ομάδας Φιλίας είναι να “προωθήσει την ειρηνική επίλυση των διαφορών, να αποτρέψει τις συγκρούσεις και να κινητοποιήσει την υποστήριξη για τη διαμεσολάβηση της ειρήνης”. Παρά τις φιλοδοξίες αυτές, φέτος η Τουρκία έχει εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν πει συχνά στο πλαίσιο της ΕΕ ότι η Φινλανδία είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα. Πώς μπορεί να είναι συμβατή με τη στενή συνεργασία στην ειρηνευτική διαμεσολάβηση με το πολεμικό τουρκικό καθεστώς; Η αλληλεγγύη σημαίνει ότι τα μέλη της ΕΕ αλληλοϋποστηρίζονται σε υγρές και ξηρές συνθήκες, λέει ο Αϊφαντής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.