ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Σχοινάς: «H EE καλωσορίζει την πρωτοβουλία του Κ.Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Μ.Σχοινάς: «H EE καλωσορίζει την πρωτοβουλία του Κ.Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς γνωστοποίησε μέσα από τις δηλώσεις του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση καλωσορίζει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μιλώντας στην όγδοη συνάντηση της Επιτροπής Κρίσεων Παγκόσμιου Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Σχοινάς σημείωσε:

«Εργαζόμαστε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση με τα κράτη-μέλη». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των προσεχών εβδομάδων.

Κάτι τέτοιο, επισήμανε ο επίτροπος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θα μπορούσε να αποδείξει ότι κάποιος δεν ανήκει στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου για να ταξιδέψει μετριάζοντας τα εναλλακτικά μέτρα όπως τα αρνητικά τεστ. Επιπροσθέτως, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο ηγετών με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συλλογική προσέγγιση.

Σχοινάς: Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθεί ο κίνδυνος τρίτου κύματος

Αναφορικά με τις δράσεις της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να ελεγχθεί ο κίνδυνος τρίτου κύματος όπως επίσης και να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Σημείωσε παράλληλα ότι η ΕΕ εργάζεται έτσι ώστε να διατηρηθούν τα μέτρα στον ελάχιστο βαθμό που είναι απαραίτητο, καθώς και η αναγκαία κινητικότητα και να υπάρξει διευκόλυνση στο «άνοιγμα» των ταξιδιών και του τουρισμού το συντομότερο δυνατόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι στόχος είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για γρήγορη και βιώσιμη ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.