ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Χαστούκι» του Συμβουλίου της Ευρώπης σε Κ.Μητσοτάκη: Απέρριψε κάθε ιδέα για «πιστοποιητικό εμβολιασμού»!

«Χαστούκι» του Συμβουλίου της Ευρώπης σε Κ.Μητσοτάκη: Απέρριψε κάθε ιδέα για «πιστοποιητικό εμβολιασμού»!

Την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για «πιστοποιητικό εμβολιασμού» για μη ιατρικούς σκοπούς, όπως π.χ. για αεροπορικά ταξίδια απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία (99-10) η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Συνέλευση αποδέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (99-10) την πρόταση Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων (ALDE) να απορριφθεί κάθε ιδέα για μη αποκλειστικά ιατρική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Καλεί κράτη και ΕΕ «να (το) χρησιμοποιούν μόνο για τον καθορισμένο σκοπό παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και των ανεπιθύμητων ενεργειών”, βάσει του εξής σκεπτικού: «Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως «διαβατήριο εμβολιασμού» (στα σύνορα, στις αεροπορικές πτήσεις ή για πρόσβαση σε υπηρεσίες). Τέτοια χρήση θα ήταν αντιεπιστημονική, ελλείψει δεδομένων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ως προς τη μεταδοτικότητα, τη διάρκεια οποιασδήποτε αποκτηθείσας ανοσίας, καθώς και το ποσοστό «αποτυχίας» παραγωγής ανοσίας λόγω νέων μεταλλάξεων, ιικού φορτίου και καθυστερημένων δεύτερων δόσεων. Παρόμοια χρήση θα δημιουργούσε επίσης προβλήματα απορρήτου και, λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, μπορεί να διαιωνίσει και να ενισχύσει τις πρακτικές αποκλεισμού και διακρίσεων».

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με 72 υπέρ, 16 κατά και 27 αποχές υπερψήφισε επίσης τροπολογία της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που υιοθετεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπισθούν τα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό ως δημόσιο αγαθό. Τα δύο μέλη της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Ευρυπίδης Στυλιανίδης απείχαν, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του ΕΛΚ (στο οποίο μετέχει η ΝΔ) ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσία του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(WHO) Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, υπερψήφισε σχεδόν ομόφωνα (115 υπέρ, 2 κατά) σχέδιο απόφασης για τον εμβολιασμό κατά του ιού Covid-19 με τίτλο: «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα».

Υπέρ της φύσης του εμβολίου ως παγκόσμιου δημόσιου αγαθού και κατά της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, κατά την πρόταση Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.