ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μεγάλο το πλήγμα στην οικονομία της ΕΕ από τα συνεχή lockdown: Τι δείχνει σχετική μελέτη

Μεγάλο το πλήγμα στην οικονομία της ΕΕ από τα συνεχή lockdown: Τι δείχνει σχετική μελέτη

Μεγάλο θα είναι το πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα συνεχή lockdown και την αδυναμία να εξευρεθεί αξιόπιστη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την μελέτη που έκανε ο ασφαλιστικός όμιλος Allianz και η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes, η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters πριν από την δημοσίευσή της, η τρύπα υπολογίζεται σε 90 δισ. ευρώ στην φετινή οικονομία.

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ δέχονται κριτική για αργοπορία στην έναρξη των εμβολιασμών στο ευρωπαϊκό μπλοκ, με τους επικριτές τους να επισημαίνουν την πρόοδο που έγινε στη Βρετανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ως ένδειξη αποτυχίας του σχεδιασμού στις Βρυξέλλες και αλλού.

Για να επιτύχει τον στόχο για ανοσία του 70% των ενηλίκων ως το καλοκαίρι, η ΕΕ θα χρειαστεί να αυξήσει στο εξαπλάσιο τον ρυθμό των εμβολιασμών κατά της COVID-19, σύμφωνα με τη μελέτη.

Με τον τρέχοντα ρυθμό, η ανοσία της αγέλης δεν θα έχει επιτευχθεί πριν από το 2022, σύμφωνα με την έρευνα, οι συντάκτες της οποίας επισημαίνουν επίσης ότι όσο περισσότερος καιρός χρειαστεί για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της Ευρώπης, τόσο περισσότερο καιρό η οικονομία θα παρεμποδίζεται από περιοριστικά μέτρα και lockdown.

«Ένα ευρώ που δαπανάται για την επίσπευση των εμβολιασμών (μέσω υποδομών και αυξημένης παραγωγής εμβολίων) θα μπορούσε να αποτρέψει απώλειες τετραπλάσιων ευρώ», υπογραμμίζουν επίσης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η ΕΕ καθυστέρησε σε σχέση με άλλους κατά τρεις με τέσσερις εβδομάδες τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 λόγω μιας πιο αυστηρής διαδικασίας έγκρισης μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα προβλήματα σχετικά με την προμήθεια των εμβολίων αναμένεται να αμβλυνθούν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αλλά η αύξηση της παραγωγής παραμένει μια πρόκληση, σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.