ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Σάσαλι (ΕΕ): «Αν η Τουρκία δεν σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν υπάρχει διάλογος»

Ν.Σάσαλι (ΕΕ): «Αν η Τουρκία δεν σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν υπάρχει διάλογος»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι μίλησε στην ΕΡΤ και κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε πολύ ξεκάθαρα ότι δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, των θεμελιωδών ελευθεριών στην Τουρκία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πολύ αυστηρό και επικριτικό για τις πολιτικές της Τουρκίας και πολύ αυστηρό ενάντια στην πολιτική που ασκεί η Τουρκία. Υπάρχει ανάγκη για διάλογο φυσικά, αλλά όταν το άλλο μέρος που δεν θέλει να κάνει διάλογο, δεν υπάρχει τρόπος, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη βάση», είπε ο κ. Σασόλι και τόνισε:

«Ζητούμε από την Τουρκία να αλλάξει την πολιτική της, την τροχιά και ζητάμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα. Εάν αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει, η ύπαρξη διαλόγου είναι πολύ δύσκολη».

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί τα σύνορα κάθε ευρωπαϊκής χώρας είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Τα κυπριακά σύνορα, τα ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Επιβεβαιώσαμε αυτή την αρχή: Η ασφάλεια του καθενός από εμάς συνδέεται με την ασφάλεια όλων μας. Για αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια του ευρωπαϊκού χώρου», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε πως «αυτή η προσπάθεια για την ανάκαμψη είναι πολύ σημαντική, καθώς μεταφέρει απαραίτητους πόρους που βοηθούν τις οικονομίες των 27 να αναπτυχθούν. Πιθανότητα το βάθος της κρίσης ήταν τέτοιο που θα χρειαστούμε περισσότερες παρεμβάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιστεύω πως αρκετά εργαλεία όπως το SURE μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα εργαλεία στο μέλλον, και να είναι προσιτά σε όλους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αλληλεγγύη και το κοινό χρέος θα πρέπει να είναι προσιτά σε όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.