Φως στις ενέργειες του κυκλώματος που δρούσε στο πλαίσιο του Σκανδάλου Κατάρ και στην εμπλοκή της Εύας Καϊλή ρίχνουν απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις βελγικές Αρχές, έγγραφα των οποίων περιήλθαν σε γνώση της Deutsche Welle.

">

Όπως υποστήριξε ο Παντσέρι στις καταθέσεις του στο πλαίσιο της συμφωνίας του με τους Βέλγους εισαγγελείς για να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή, το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της ΕΕ στα τέλη του 2017 και μετά από συναντήσεις του στις αρχές του 2018 με τον υπουργό Εργασίας της χώρας του Κόλπου, Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι, το Κατάρ συμφώνησε να δίνει στον ίδιο και τον σύντροφο της Καϊλή από ένα εκατομμύριο ευρώ ανά έτος, τη διετία 2018-2019.

Όταν δεν κατάφερε να επανεκλεγεί το 2019 ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ίδρυσε τη ΜΚΟ “Fight Impunity” για να συνεχίσει τη δράση του υπέρ του Κατάρ και από το κείμενο των καταθέσεών του προκύπτει ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή. Ο Παντσέρι υποστήριξε ότι η Καϊλή έλαβε το ποσό των 250.000 ευρώ από το Κατάρ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.