ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Bloomberg: «Πράσινο φως» στην Ουκρανία ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ θα δώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Τι αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής σύμφωνα με το Bloomberg

Bloomberg: «Πράσινο φως» στην Ουκρανία ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ θα δώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξουν στη Σύνοδο Κορυφής την πρόταση για την απόδοση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων που ήρθε σε γνώση του Bloomberg.

Αυτό σημαίνει ότι οι «27» θα ανάψουν το πράσινο φως στην Ουκρανία να κάνει το πρώτο βήμα σε έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο για την ένταξη στην Ένωση, καθώς θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως έναν μακρύ κατάλογο προϋποθέσεων που σχετίζονται με το κράτος δικαίου, τη Δικαιοσύνη και την καταπολέμηση της διαφθοράς που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ηγέτες της ΕΕ σχεδιάζουν επίσης να χορηγήσουν καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Μολδαβία και να απευθύνουν μήνυμα στην Γεωργία ότι μπορεί να επιτύχει το ίδιο καθεστώς αφού πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Το μέλλον αυτών των χωρών και των πολιτών τους βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το προσχέδιο, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο πάντως σημειώνει ότι η κοινή δήλωση πρέπει να εγκριθεί επίσημα από τους ηγέτες και θα μπορούσε να αλλάξει.

Η κίνηση των ηγετών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ουκρανία και ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει αγωνιστεί για να αναγνωριστεί ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά στενότερης σχέσης με την Ευρώπη καθώς αναζητά υποστήριξη στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κράτη μέλη της ΕΕ τελούν υπό νέα πίεση από τη Ρωσία, που μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του κύριου αγωγού της προς την Ευρώπη με τη Γερμανία να ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.